Skip to content

PvdA stemt tégen 5e supermarkt en voor Lambertushof

Redactie
25 april 2017 | 15:00

Advertentie

Op dinsdag 18 april was het centrumplan aan de orde in de gemeenteraad. Daarbij ging het vooral over wáár de supermarkten en hoeveel supermarkten er in Nederweert moeten komen. Supermarkten zijn inderdaad, zoals wethouder Coumans aangeeft, een belangrijk onderdeel van het winkelbestand van Nederweert.

Aantal supermarkten Nederweert
Maar als er een supermarkt komt in het plan Wijen verdwijnt dus de supermarkt op de Lambertushof. De PvdA Nederweert vindt het belangrijk dat er een supermarkt blijft op de Lambertushof zodat (oudere) mensen in de buurt hun boodschappen kunnen doen. Wanneer die extra supermarkt zich mag vestigen op de locatie Wijen dan is er geen sprake van een compact winkelcentrum en wordt het centrum dus niet aantrekkelijker. Volgens de PvdA zijn een gedeelte van de ondernemers uit Nederweert het hierin met de PvdA (en JAN) eens en lieten dat met hun aanwezigheid tijdens de raadsvergadering ook duidelijk blijken.

Ontwikkeling Lambertushof
Op de Lambertushof moet wél iets gebeuren maar als dit plan wordt uitgevoerd, dan heeft Nederweert  helemaal geen 5de supermarktlocatie nodig. De eigenaar van de supermarkt op de Lambertushof moet dan ook de mogelijkheid hebben (zonder allemaal extra eisen vanuit de gemeente) om met een goed plan te komen. Daarom stemde PvdA (en ook JAN) dan ook tégen een extra 5e supermarkt. Een extra supermarkt zou immers kunnen betekenen dat Jan Linders zou verdwijnen met alwéér een leegstaand pand tot gevolg. Jammer dat de coalitie, CDA en voorál de VVD, vóór stemden. Dit is, volgens de PvdA, uiterst slecht voor het centrum van Nederweert.

Advertentie

13 Reacties

  1. Een oppositie partij stemt toch altijd tegen , ongeacht of het plan of onderwerp ook goed is ? Toch !?

  2. Eerst groot onderzoek en rapport laten maken door deskundig bureau. Maar daarna lekker je eigen vage koers varen. Klinkt inderdaad als de Pvda. Onbetrouwbaar en geen duidelijke visie. Landelijk is dat al afgestraft.

  3. Gemeente Nederweert is weer op dreef, nu wordt de volgende ondernemer weer het dorp uit gepest met al het kneuterige gekeutel van de raad. Waarschijnlijk dat er nog een potje is om één of ander consultancy bureau hier maanden over te laten nadenken. Als twee honden vechten om een een been loopt de consulent er lachend mee heen … misschien moeten we de rijrichting van de Kerkstraat nog een keer veranderen of Marie-Katrien naast de “Embryo van Budschop” plaatsen, – en – = + toch, ;-).

  4. Dit is toch lachwekkend. Ze kunnen beter niets meer ontwikkelen en wachten tot van der Valk hotel in Weert klaar is. Er zal genoeg plaats zijn om daarnaast de supermarkt Jan Linders te laten komen. Dan heeft Weert al zoveel ingepikt dat de provincie tot de conclusie kan komen dat ze van Nederweert beter Gemeente Weert kunnen maken.

  5. Alsof die oubollige winkel van Jan Linders de aantrekkelijkheid van het centrum zo vergroot.

    Wat is Nederweert er toch op achteruit gegaan ter vergelijking met bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Ik kom er echt alleen nog als ik heel specifiek daar moet zijn voor iets. Anders zijn Meijel, Someren en Weert net iets verder weg, maar zeker de moeite waard vergeleken met Nederweert.

  6. Inderdaad in die plaatsen kan je goed boodschappen doen .
    Dat er bij Jan Linders geen moderner uitstraling komt , is omdat ze geen plaats hebben om flink te kunnen uitbreiden !
    Maar zo worden ze gewoon weggepest
    Zet bij Wijen de Action in het pand en je zal zien dat je een publieks trekker hebt.
    En anders bij de panden op staat ,slopen die troep, en nieuwe panden bouwen.
    Voor supermarkt , Aldi en Action plus genoeg parkeer ruimte.
    Worden de inwoners ook blij van.

  7. Waarom zou een Action de oplossing zijn voor Nederweert.?
    Je hebt dan wel een publiekstreffer maar enkele bestaande winkels krijgen het dan moeilijk.
    De oubollige uitsraling van Jan Linders heeft vooral te maken door de winkel opzet, niet zoveel met de afwezige uitbreidingsmogelijkheden.
    We mogen ons overigens afvragen of we niet te veel,, minimaal een , supermarkten hebben voor het bestaande aantal inwoners. .

    • Wie bedoel je met ‘we’, Mien….? Is dat de consument, zijn dat de ondernemers, zijn dat de vastgoedeigenaren, is dat de gemeente, zijn dat de mensen die hier reageren. Vertel, vertel.

    • Als consumenten naar Weert naar Action gaan , pakken ziedaar ook meteen andere winkels en lopen de winkeliers in Nederweert toch omzet mis.
      Waarom zou Jan Linders nu alles opknappen als ze toch naar een ander pand willen ?

  8. Die enkele bestaande winkels hebben het al moeilijk en hoe hard het ook klinkt die zullen het in de toekomst niet gaan redden.
    Op Budschop is nog ruimte genoeg, laat daar een Supermarkt( ALDI ) komen. Dit is goed voor de inwoners van Eind,Budschop en Ospel.,
    Jumbo en EMTE kunnen blijven zitten, Aldi naar Budschop en Jan Linders naar het pand van de Aldi en in het pand waar nu Jan Linders zit een Action.
    Het is toch allemaal niet zo moeilijk
    Pand Wijen voor de vlakte en parkeerplaats van maken……………………..OPGELOST !

    • Met de Action als buurman zal de Bruna wel erg gelukkig zijn evenals het Kruidvat en de Hema..
      Het is wel een publiekstrekker maar verkoopt veel dezelfde artikelen als het Kruidvat, Bruna en de Hema.
      Lost het ene probleem op en creeert het andere.
      Als de oplossing heel gemakkelijk was, zonder het afstoten van een van de bestaande supermarkten, zou men waarschijnlijk allang begonnen zijn.

    • Dan de Action op Budschop in een pand op hulsenweg .
      Hoort Budschop meteen bij Nederweert , want veel inwoners gaan dan de brug over !!!
      En veel mensen kunnen dan de kanaalzone bewonderen als die er ooit komt !!

  9. Een supermarkt op Budschop kan ook , daar wonen ook oudere en die willen ook graag dichtbij hun boodschappen doen .!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie