Skip to content

Lei en Annie Hoeben-Tinnemans 60 jaar getrouwd

Redactie
24 april 2017 | 16:56

Advertentie

Op maandag 24 april kregen Lei en Annie Hoeben-Tinnemans bezoek van burgemeester en wethouders van Nederweert in verband met hun 60-jarig huwelijk. Veel Nederweertenaren zullen hen nog kennen van de schoenenwinkel die zij bijna 30 jaar hadden aan de Kerkstraat 73.

Lei
Na de lagere schooltijd hielp Lei in de winkel van zijn ouders en bezorgde met de bakfiets levensmiddelen en brood bij de inwoners van Nederweert. Inmiddels was de oorlog uitgebroken en na de bevrijding werd hij al spoedig opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Na een opleiding in Maastricht werd hij in 1946 als dienstplichtig soldaat naar Nederlands-Indië gestuurd. Het verblijf in Indië werd van overheidswege telkens verlengd en pas na 3,5 jaar zag hij zijn familie en zijn geliefde dorp weer terug. Deze tijd heeft een grote impact gehad op zijn verdere leven. Na zijn terugkeer in 1950 is hij de opleiding tot schoenhersteller en schoenwinkelier gaan volgen en heeft hij op diverse plaatsen, o.a. in Eindhoven en Weert, gewerkt.

Annie
Annie, die op jonge leeftijd van Nederweert naar Ospel was verhuisd, ging na de basisschool al snel als hulp in de huishouding werken bij enkele grote gezinnen, iets wat in die tijd heel gewoon was. Ook heeft zij jarenlang bij de nonnen in het klooster de was en strijkwas verzorgd.

Ontmoeting
In 1954 ontmoetten Lei en Annie elkaar voor het eerst tijdens het dansen in Meijel, maar het duurde daarna nog enige tijd voordat zij elkaar opnieuw tegenkwamen in zaal Beatrix in Weert. Ze kregen verkering en uiteindelijk besloten ze samen verder door het leven te gaan. Zij kochten een pand in de Kerkstraat dat werd verbouwd tot winkel/woonhuis en op 27 maart 1957 werd de schoenenzaak officieel geopend. Op 12 april werd het wettelijk huwelijk gesloten en op 24 april 1957 volgde de kerkelijke inzegening en werd er feest gevierd. Samen kregen zij zes kinderen die op hun beurt weer zorgden voor 16 kleinkinderen. Inmiddels zijn er ook twee achterkleinkinderen en is de derde op komst.

Vrije tijd
Lei maakte lange werkdagen in zijn werkplaats, terwijl Annie in de winkel de verkoop van schoenen voor haar rekening nam. Ondanks de drukke werkzaamheden in winkel en werkplaats was er ook tijd voor andere zaken in het leven. Zo is Annie is vanaf de oprichting in 1977 trouw lid geweest van dameskoor Cantantes en vanaf 1988 heeft zij vele jaren vrijwilligerswerk gedaan voor de parochie en in Ouderencentrum St. Joseph. Om gezondheidsredenen heeft zij dit eind 2013 helaas moeten opgeven. Lei heeft nog jarenlang schoenen gerepareerd, ook nadat zij de zaak in 1986 verkochten. Het is altijd een hobby van hem gebleven.

Feest gevierd
In verband met de gezondheid van Lei en Annie, inmiddels 91 en 83 jaar, is het diamanten huwelijksfeest op zondag 23 april in besloten kring gevierd. In hun appartement aan de Pastoor van der Steenstraat 6A1 genieten ze nu nog van hun oude dag.

Advertentie

3 Reacties

  1. 60 Jaar geleden
    toen gingen jullie trouwen,
    was de toe komst nog onzeker,
    maar jullie konden op elkaar bouwen.

    Nu zijn jullie samen
    al 60 jaar
    gelukkig en tevreden een Diamanten paar

  2. Lei en Anny
    Kinderen en kleinkinderen allen heel hartelijk gefeliciteerd. Met dit prachtige huwelijks jubileum.

  3. Lei en Annie,
    Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.
    Jullie zullen wel genoten hebben met zo een fijn gezin om jullie heen.

    Nog vele gelukkige jaren samen met kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie