Skip to content

Vuurwapens en munitie aangetroffen in woning Nederweert

Redactie
13 april 2017 | 15:09

Advertentie

In een strafrechtelijk onderzoek naar illegale opslag van chemicaliën van een bedrijf in panden in Helmond, Maasbracht en Weert heeft de politie afgelopen woensdag de Limburgse eigenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het opslaan van chemicaliën zonder vergunning of in strijd met de vergunning. Tijdens het onderzoek werd ook een woning in Nederweert onderzocht. Hierbij werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen.

Het onderzoek werd opgestart, door specialisten van de milieuteams van de eenheden Oost-Brabant en Limburg, nadat op 9 augustus 2016 lekkende vaten met salpeterzuur werden ontdekt in een loods aan de Lagedijk in Helmond. Het afgelopen jaar doorzochten de politie samen met de brandweer, de Inspectie Leefomgeving en Transport naast het pand in Helmond ook nog twee panden in Weert, één in Maasbracht en een woning in Nederweert. In de loods in Helmond en in de bedrijfspanden in Weert en in Maasbracht was sprake van illegale opslag van gevaarlijk chemisch afval.

Het gaat in totaliteit om honderden duizend liter vaten. Op de beide locaties in Weert is ook sprake van bodemverontreiniging. De gemeenten en de provincies Limburg en Noord-Brabant zorgen samen met de Omgevingsdiensten voor het opruimen van het gevaarlijk afval en het naleven van de omgevingsvergunningen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie