Skip to content

Aanleg nieuwe bushaltes langs N275 gestart

Redactie
12 april 2017 | 13:56

Advertentie

Maandagmorgen is de aannemer gestart met het aanleggen van twee nieuwe –ontbrekende- bushaltes aan de N275 bij Nederweert. Daarmee komt er definitief een einde aan de fietstocht die reizigers uit het centrum moeten maken naar de opstapplaats bij de rotonde van de N275 met de Hoofstraat. De nieuwe bushaltes, ter hoogte van de kruising met de Staterweg en de Lindenstraat, maken deel uit van de nieuwe dienstregeling die door Arriva wordt verzorgd in opdracht van de provincie Limburg.

Ernstige verkeershinder
Om veilig te kunnen werken is nu in de richting van Weert één rijbaan afgesloten. Dit leidt, zeker tijdens de spits, tot flink wat verkeersoverlast. Een stuk van de geluidswal wordt weggegraven zodat er voldoende ruimte is voor een bushalte. Er komt een damwand die zorgt dat de geluidswal in takt blijft. Vanaf het kruispunt tot aan de bushalte komt een voetgangerspad en er komt een fietsenstaplaats.

Ook aan de andere zijde liggen betonnen buizen klaar om de strook daar te verbreden zodat ook aan die zijde voldoende ruimte is voor een bushalte. Let goed op want de situatie kan dagelijks veranderen.

Geen ideale situatie
Vanaf de introductie van de nieuwe dienstregeling moeten reizigers naar de haltes bij de rotonde aan de Hoofstraat fietsen omdat op . Geen ideale situatie. Navraag bij Arriva en de gemeente leerde toen dat niet bekend was waar deze haltes precies zouden komen te liggen en dus ook nog niet begonnen zijn met de aanleg of vergunningsaanvraag ervan. Problemen in communicatie, uitvoering en vergunningen liggen ten grondslag aan de vertraging. “Het lijkt er bijna op dat Arriva vergeten is deze bushaltes aan te legen” is een veelgehoorde reactie. Nog een paar weken en dan kunnen reizigers uit Nederweert hier ook in en uit stappen.

Advertentie

4 Reacties

  1. Waarom ook niet even via de vijfsprong op budschop, daar is al een opstapplaats.

  2. Voor de bus komende van Venlo en gaande naar Venlo

  3. Het mooie is dat men begonnen is zonder te beschiken over een omgevinsgvergunning maar op basis van een gedoogbeschikking totdat de daadwerelijkle vergunning is verleend en dat deze gedoogbeschikking pas net ter inzage is gelegd. (zie info hieronder die op de site van de gemeente te vinden is).

    Gaat de gemeente ook zo coulant om met haar burgers/bedrijven of krijgt Arriva hier een voorkeursbehandeling.

    Info site gemeente is als volgt:

    Realiseren van bushalte 275 op het adres N 275 ter hoogte van Randweg-Zuid

    Gegevens bekendmaking
    Soort bekendmaking: Besluiten
    Publicatiedatum: 13-04-2017
    Bekendmaking heeft betrekking op: Nederweert
    Burgemeester en wethouders hebben op 4 april 2017 besloten om aan de Provincie Limburg een gedoogbeschikking te verlenen voor het realiseren van bushalte 275 op het adres N 275 ter hoogte van Randweg-Zuid, vooruitlopend op het van kracht worden van de omgevingsvergunning. De beschikking is op 5 april 2017 toegezonden. Het besluit is van kracht tot het moment van het van kracht worden van de omgevingsvergunning.

    U kunt de stukken inzien op afspraak. Tegen het besluit kunnen belanghebbenden t/m 17 mei 2017 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze website vindt u meer informatie over de procedure. U kunt ook contact opnemen met Esther van der Linden tel. (0495) 677 111.

  4. het mooie is dat op de ospelseweg mooie halte`s stonden dus ouderen moeten het maar bekijken weg openbaar vervoer op budschop staat 1 halte in ospel 6 en nederweert-eind 3 goed verdeeld H.H.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie