Site pictogram Nederweert24

De Bengele Beweegt – Chris Verstappen in the spotlight

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Chris Verstappen.
    Ik ben 52 jaar, gehuwd, heb drie kinderen en woon aan sluis Hulsen. Ik ben zelfstandig ondernemer met een adviesbureau en een bedrijf dat trainingen verzorgd bij bedrijven en opleidingsinstituten. In beide gevallen door geheel Nederland. Mijn vakgebied is de openbare ruimte in de breedste zin van het woord. Ik ben actief als voorzitter van Stichting Scouting Nederweert en als coördinator van de Natuurschoonmaakdag. Voorgaande activiteiten komen ook bij elkaar in Stichting de Uijtwijck. Deze laatste Stichting is in 2015 opgericht. 
  1. Stichting de Uijtwijck is een partner van stichting De Bengele Beweegt, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? De Uijtwijck heeft tot doel om middels burgerparticipatie het terrein tussen de Florastraat en Randweg te ontwikkelen. Wij kwamen al snel tot de conclusie wanneer De Bengele Beweegt zich verder ontwikkelt, we wel eens met hetzelfde bezig zouden kunnen zijn. 
  1. De Uitwijck en De Bengele Beweegt hebben gezamenlijke plannen, kun je hier iets meer over vertellen? Beide stichtingen houden zich bezig met het beter invullen van een huidige locatie. Deze locaties grenzen aan elkaar. De stichtingen onderzoeken samen hoe ze een omgeving kunnen creëren waar iedereen kan genieten, sporten en recreëren in een natuurlijke omgeving. Het streven is een speelplek, verblijfspark en werkervaringsmogelijkheid. Ontmoeten is het motto. Immers, leven doe je samen.
  1. Wat is de meerwaarde voor de Uijtwijck om samen te werken met De Bengele Beweegt? De locatie van het terrein waar wij ontwikkeling voor zoeken raakt ook de locatie van De Bengele Beweegt. De oorsprong van De Bengele Beweegt ligt bij de diverse clubs en organisaties. De Uijtwijck werkt vanuit de ideeën van burgers en wil op die wijze het gebied ontwikkelen. Gezamenlijk hebben we een grote achterban. Door samen te werken kunnen we meer bereiken.
  1. Wat is jouw wens dat De Bengele Beweegt nog gaat bereiken? Samenwerking beperkt zich niet tot een locatie. Ik denk dat De Bengele Beweegt zich op termijn als een olievlek door de verenigingen van de gemeente Nederweert verspreidt. Elke vereniging heeft mogelijkheden om meerwaarde te hebben en elkaar te ondersteunen in de verdere ontwikkeling.
  1. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van De Bengele Beweegt? Sta open voor andere ideeën en partijen die wellicht bevlogen zijn, maar op termijn te combineren zijn. Het gaat om de totale ontwikkeling van verenigingen in Nederweert bij een optimaal te bereiken locatie met passende activiteiten.
Mobiele versie afsluiten