Skip to content

Diplan Studio bestaat 25 jaar!!

Redactie
6 april 2017 | 16:16

Advertentie

Het begon allemaal in 1992. Dochter Bianca zat in het laatste jaar van de sportopleiding CIOS. Ze volgde daar onder andere ook het vak fitnessschoolhouder met als extra vak management. Als eindopdracht moest er een zogenaamd fitnessbedrijf opgestart worden. Vader Frans en moeder Truus, beide ook zeer actief in de sport, vonden dit zo leuk dat er samen bekeken werd of dit niet in werkelijkheid uitgevoerd zou kunnen worden. Het leek hun namelijk ook leuk om een eigen sportschool te runnen. Zoon Mario wilde wel meehelpen klussen, maar bleef zijn eigen vak uitoefenen. Frans stopte met zijn bedrijf en Truus stopte met haar baan. Diverse scholingen werden gevolgd om goed voorbereid van start te gaan.

Sportschool Action
En zo opende op 13 april 1992 Sportschool Action langs het kanaal onderaan bij de brug in Nederweert. Van begin af aan stroomde de sportschool al lekker vol. Mensen kwamen voor fitness, groepslessen en bewegingsbanken. Het was een gezellige boel en een erg fijne locatie om te werken. Steeds werd er weer verbouwd en verbeterd. Door de groei werden diverse medewerkers aangenomen die wat werk uit handen konden nemen.

In 2000 was de sportschool zo hard gegroeid dat het tijd werd voor een andere locatie. De gemeente Nederweert kwam met het plan om samen bij het zwembad een sportschool te realiseren. Door omstandigheden is dit niet doorgegaan.

 

Inmiddels was het pand langs het kanaal verkocht en moesten ze op zoek naar een andere locatie. Het pand op de kruising bij de Pannenweg werd gehuurd. Een prachtige locatie waar ze voor enkele jaren gedoogd mochten zitten. Inmiddels telde ze de sportschool 1.200 leden. Met hulp van 18 medewerkers werd gezorgd dat zij met plezier kwamen sporten. Er werden diverse activiteiten toegevoegd en mensen vanuit de gehele regio kwamen er sporten. Ondertussen werd gezocht naar een ander pand omdat het huidige slechts voor tijdelijk was. Helaas werden alle opties afgewezen. Er werd gekozen voor een andere aanpak. Kleiner van opzet met veel tijd en aandacht voor de leden. Het sportcentrum werd verkocht en een studio werd geopend aan de Kerkstraat 30 in Nederweert.

Diplan Studio
Sinds 2004 is Diplan Studio een feit. Kleinschalig, sporten en bewegen, afslanken, figuurcorrectie, maar ook ontspanning. In het begin nog aangevuld met een schoonheidssalon waarin Nel met veel liefde haar vak uitvoerde. Ook hielp ze in de studio en was ze een geweldige kracht en goede vriendin voor de familie Laenen. Helaas is Nel veel te vroeg gestorven. Later heeft Carla geholpen in de salon, wat erg fijn was. Uiteindelijk is besloten om op een ander pad verder te gaan.

De studio werd verbouwd en de fitnessruimte uitgebreid. Activiteiten werden toegevoegd om meer mogelijkheden te bieden. Methodes om af te slanken, waaronder ook de vacustep. Inmiddels is er ook een tweede aangeschaft vanwege de grote vraag. Scholingen worden nog steeds gevolgd om de leden zo goed mogelijk te kunnen helpen. Omdat Diplan Studio is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland, kun je er nu nog voordeliger bewegen.

Er liggen weer nieuwe plannen klaar waarbij Bianca haar passie voor het lesgeven voor de groep wil gaan oppakken. Er draaien al groepslessen in de fitnessruimte, maar er zullen er nog meer gestart worden. Achter de Diplan Studio is een ruimte ingericht waar kleine groepslessen gegeven kunnen worden zoals velen dat van vroeger nog kennen. Veel aandacht voor de juiste uitvoering en bewegen op maat voor iedereen.

 

De kracht van Diplan Studio is de persoonlijke aandacht. Altijd een luisterend oor en tijd voor een praatje. Daarom ook dat er al veel mensen al meer als 20 jaar lid zijn.

25 jaar… wat een tijd! Het is echt omgevlogen met ups en downs. Maar de ups zorgen ervoor dat Diplan Studio door blijft gaan. Zoveel moois wat mensen teruggeven en dit is waar Frans, Truus en Bianca het voor willen doen. Zij bedanken dan ook alle mensen die op welke manier dan ook ervoor hebben gezorgd dat ze hun mooie vak nog steeds met passie kunnen uitoefenen.

Hun jubileum van 25 jaar mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom dat april de Feestmaand is en dat er vele acties zullen zijn. Houd de sociale media in de gaten en kijk ook op www.diplanstudio.nl.

Feestelijke open dag
Op zondag 9 april van 13.00 tot 17.00 uur is er een feestelijke open dag bij Diplan Studio in de Kerkstraat 30 in Nederweert. Loop gezellig even binnen voor een kop koffie met iets lekkers en profiteer gelijk van de mooie aanbiedingen vanwege het 25 jarig jubileum. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die ze bieden op het gebied van gezondheid en afslanken. Diplan Studio helpt je naar meer vitaliteit en laat je weer stralen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie