Site pictogram Nederweert24

In Nederweert-Eind binnenkort ook tolheffing

In navolging van het besluit van de tolheffing op Duitse snelwegen, zal ook Nederweert-Eind spoedig beginnen met het heffen van doorrijkosten. Reizigers die het dorp vanuit de Hoebenbrug inrijden zullen een verplichte som van € 4,32 moeten gaan betalen. Op Duitse snelwegen worden de eerste tolcompartimenten nog voor de zomer verwacht, Nederweert-Eind volgt kort daarna.

Reden voor extra wegenbelasting is volgens het college van B&W in Nederweert noodzakelijk, er zou namelijk een flinke stijging zijn van woon- en werkverkeer, afkomstig uit Eind, naar Nederweert. Steeds meer inwoners van Nederweert-Eind zouden hun boodschappen, vrije-tijdsbesteding en andere uitstapjes in het Nederweertse domein ondernemen. Dit stuit op veel verzet. Een woordvoerder van de gemeente laat zodoende weten deze buitenlandse inmenging niet op prijs te stellen: ‘Wij Nederweertenaren zitten niet te wachten op dergelijke invloeden van buitenaf. Nederweert moet weer van ons worden.

Door middel van deze tolheffing wil de gemeente daarom de inwoners van Nederweert-Eind meer op afstand houden. Zodoende zouden zij ook een hechtere gemeenschap gaan vormen. Een plaatselijke inwoner beaamt dit: ‘Het verloop van inwoners is de laatste jaren enorm in ‘Dindj’, veel mensen zoeken hun heil  in omliggende dorpen. An sich niks mis mee, maar het moet niet ten koste gaan van ons dorp.’

De eerste plaatsing  van de tolhokjes wordt verwacht omstreeks juli, spoedig daarna zullen dezen in bedrijf gaan.

Mobiele versie afsluiten