Skip to content

Voert mijn opticien het keurmerk wel?

Redactie
31 maart 2017 | 19:00

Advertentie

Nederlandse brildragers zijn zich steeds meer bewust van de kwaliteit van hun opticien. Het NUVO Keurmerk geeft hun de garantie dat er gediplomeerd personeel werkt. En dat is belangrijk in een tijd waarin brillen online te koop zijn en drogisterijmedewerkers zogenaamde oogmetingen verrichten. Gelukkig controleren inmiddels duizenden mensen per maand of hun opticien lid van de NUVO is. Zoals Jan Brinkmans Opticien-Optometrist.

Jan Brinkmans Opticien-Optometrist is blij met deze ontwikkeling. “In Nederland hoeft een opticien gek genoeg geen diploma te hebben”, zegt Hans Brinkmans. “Iedereen mag dus als opticien aan de slag. Het is voor een consument daarom niet duidelijk of zijn ogen gemeten worden door iemand die een gedegen opleiding heeft gevolgd, of iemand die alleen een trucje kent met een oogmeetapparaat. Daarom heeft de NUVO, de brancheorganisatie waarbij ik aangesloten ben, in 2013 het NUVO Keurmerk in het leven geroepen. Als NUVO-lid voldoen wij aan de diploma-eis. Bij Jan Brinkmans Opticien-Optometrist is elke medewerker die een oogmeting doet, tenminste het mbo-diploma opticien heeft behaald. Tevens beschikken we over 3 gediplomeerde contactlensspecialisten en 2 HBO gediplomeerde Optometristen. Op de NUVO Ledenzoeker kun je dat eenvoudig checken.”

Volgens NUVO-directeur Bas de Nes heeft de consument inmiddels de weg naar de NUVO Ledenzoeker gevonden. “Elke maand vinden duizenden consumenten op de Ledenzoeker duidelijkheid over het diploma van hun opticien. Kwaliteit en goede oogzorg zijn belangrijk voor ze, dat blijkt. Bij Jan Brinkmans Opticien-Optometrist is de zorg voor hun ogen gegarandeerd in goede handen.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie