Skip to content

Comité Herstel Lambertustoren Nederweert stelt zich voor

Redactie
31 maart 2017 | 12:49

Advertentie

De toren van de St. Lambertuskerk in Nederweert is aan een grote renovatie toe. Dat is sneller dan verwacht. Een aantal prominente Nederweertenaren waaronder oud-burgemeester van Helmond en Nederweert, Fons Jacobs, en de oud-wethouders Hans Houtman, Peter Willekens en Mart van de Mortel hebben een comité opgericht dat zich bezig gaat houden met fondsen werven en het enthousiasmeren van de inwoners om activiteiten te organiseren.

Of je nu komt vanuit het oosten, het westen, het zuiden of het noorden. Over de A2, de N266 of de N275. Overal zie je hem in de verte al staan. De machtige toren van de St. Lambertuskerk. Een landmark pur sang. Een toren van ons allemaal. De Lambertustoren verkeert momenteel in zwaar weer. De slijtage van het metselwerk gaat sneller achteruit dan verwacht en een grote renovatie is nodig.

Monument van ons allemaal
Het comité Herstel Lambertustoren heeft de handschoen opgepakt om een steentje bij te dragen aan het herstel van de historische kerktoren. Het comité bestaat uit Fons Jacobs (oud-burgemeester van Nederweert en Helmond), oud-wethouders Hans Houtman, Mart van de Mortel en Peter Willekens en Simon van Loon, Maarten van Deursen, Ruud Koppens, Niek Creemers, Hein Janssen en Hans van den Waardenberg. Het comité wil fondsen werven, maar belangrijker nog is het enthousiasmeren van de inwoners om samen het herstel van de kerktoren op te pakken. “De kerktoren is namelijk een monument van ons allemaal”, aldus Jacobs.

Startbijeenkomst met lezing
Op donderdag 6 april houdt het comité voor genodigden en belangstellenden een startbijeenkomst in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Aanvang 19.30 uur. Tijdens de avond stelt het comité zich voor en wordt de noodzaak van de renovatie van de Lambertustoren toegelicht. Vervolgens worden de aanwezigen mee teruggenomen in de tijd. Alfons Bruekers is bereid gevonden om een interessante presentatie te houden over de historie van de Lambertustoren en het belang ervan voor de gemeente Nederweert als woon-, leef- en kerkgemeenschap.

Elkaar inspireren
Het tweede deel van de avond gaat in groepjes verder. Er wordt met elkaar gesproken over activiteiten die georganiseerd kunnen worden voor het werven van financiële bijdrages. Het comité denkt onder andere aan een Dag van de Lambertustoren. Wellicht dat er nog gelegenheid is om de ideeën aan het einde van de avond gezamenlijk te presenteren. Het programma duurt tot circa 22.00 uur.

Iedereen is welkom
De Lambertustoren is eigendom van de gemeente Nederweert. Burgemeesters Evers is verheugd dat het comité de rol van aanjager zo voortvarend oppakt. “Verenigingen uit Nederweert-dorp en Budschop hebben al een uitnodiging ontvangen. Maar natuurlijk is iedereen welkom die op een of andere manier zijn of haar steentje wil bijdragen of gewoon zijn betrokkenheid wil tonen,” aldus de burgemeester.

Foto: Gemeente Nederweert – De toren van de St. Lambertuskerk in Nederweert is een landmark pur sang

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie