Skip to content

Reddingsbrigade Nederweert 2e op NK Lifesaving

Glendi
30 maart 2017 | 13:00

Advertentie

Het damesteam van de Reddingsbrigade Nederweert wist op de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle het zilver binnen te slepen. Na maanden van trainen was het laatste weekend van maart het moment van de waarheid voor de 3 teams van Nederweert. Het was een gezellige, maar spannende wedstrijd. Teams uit het hele land waren afgereisd naar Zwolle voor het NK Lifesaving. 
Bij deze wedstrijdtak wordt het snelheidszwemmen, gecombineerd met onderdelen van de reddingsbrigade.

Er werd gestreden op verschillende onderdelen, waaronder popvervoeren, reddingsestafette en lijnredding. Alle ploegen van Nederweert presteerden goed en velen wisten hun persoonlijke records aan te scherpen. De junioren meidenploeg eindigde op een verdiende 7e plaats en de heren werden 10e.

Ook bij het NK Serc, dat twee weken eerder gehouden werd, presteerde Nederweert goed. Er werden meerdere waterongevallen nagespeeld, die binnen slechts 2 of 3 minuten zo goed mogelijk opgelost moesten worden. Twee teams van Nederweert wisten de finale te behalen. Het eerste team eindigde uiteindelijk net naast het podium met een 4e plaats en de andere teams werden 7e en 11e.

Lijkt deze laatste wedstrijdvorm waarbij er een waterongeval wordt nagebootst jou interessant en zou je er graag meer over willen weten? Kom dan gerust eens kijken bij de jaarlijkse EHaD-wedstrijd op tweede paasdag (17 april) in het zwembad van Nederweert. Er wordt in zowel een junioren- als een seniorenklassement gestreden om de medailles voor het beste team, maar er zijn ook prijzen voor de teamleider en de beste reanimatie. Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigadenederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie