Skip to content

Boekbespreking door Joep – Papadag

Glendi
30 maart 2017 | 15:00

Advertentie

Een literaire thriller mag deze week niet ontbreken. Vandaag Papadag, een oer-Hollandse thriller van Jet van Vuuren.

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud.In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten.

Wat betreft de opbouw van personages, situaties en flashbacks is Papadag een mooi verhaal. Het leest lekker weg, je bent als lezer geneigd snel allerlei conclusies te trekken en je hoopt dat hoofdpersoon Maud dat ook zal doen. Fragmenten uit het verleden worden afgewisseld met hoofdstukken uit het heden. De fragmenten uit het verleden laten langzaam zien wat er in het verleden gebeurd is. Het verhaal en de ontdekkingen van Maud lopen hierop achter, waardoor je als lezer over meer informatie beschikt dan Maud zelf. Aan het eind van het boek neemt het verhaal een wending en belandt het in een stroomversnelling, wat voor veel spanning zorgt. Alles klopt en het verhaal lijkt af totdat de auteur je een ‘cadeautje’ geeft, een stukje dat je pas echt kippenvel geeft en je vol verbijstering achterlaat.

De boeken van schrijfster Jet van Vuuren draaien om gewone vrouwen die in bijzondere situaties verzeild raken. Ook in dit boek draait het om een gewone Nederlandse vrouw, die een gezin heeft en voor haar moeder zorgt, waardoor Mauds personage herkenbaar is voor veel vrouwen. De schrijfstijl van het boek is eenvoudig en de zinnen lopen vloeiend in elkaar over, waardoor het boek vlot wegleest. Naast een spannend verhaal geeft Papadag een beeld over de zorg voor een ouder met Alzheimer en het gevaar van het accepteren van onbekenden als vriend op Facebook.

Papadag is de negende thriller van Jet van Vuuren en heeft een prijs van € 15,00. Nu inclusief Boekenweekgeschenk.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie