Skip to content

80 jaren verven, behangen, verkopen en adviseren

Glendi
30 maart 2017 | 16:00

Advertentie

“Daar wordt de tijd voor je genomen en helpen ze je goed!” Een uitspraak van een vaste klant van Behang- en Verfhuis Poell in Nederweert. De uitspraak doet de zaak recht. Een ruim en actueel assortiment, service, kwaliteit en een oprecht advies kenmerken deze al 80 jaar bestaande speciaalzaak.

Verf van Poell is al 100 jaar een begrip. Grootvader Poell had al in 1917 een café en schildersbedrijf. Zijn zoon, Harrie’s vader, zette in 1937 het schildersbedrijf voort in het pand waar nu modezaak De Paerdstal is gevestigd. Hij verhuisde de zaak naar de tegenwoordige locatie aan de Kerkstraat in Nederweert. Daar opende hij een winkeltje van vijf bij vijf. Vader schilderde, moeder stond in de winkel.

Harrie Poell (64) nam in 1972 de schilderskwast en de zaak over van zijn vader. Hij vulde het assortiment behang en verf aan met allerlei interieurproducten, van vloer tot plafond. Tot haar 80e stond Harrie’s moeder nog bijna dagelijks in de winkel. Hoewel Harrie de pensioengerechtigde leeftijd nadert, wil ook hij niet van stoppen weten. “Iedere dag om zeven uur ben ik er. ‘s Avonds tegen half negen draai ik de deur op slot.”

Over verbouwingen en visie
Diverse verbouwingen resulteerden in de huidige zaak van ca. 400m2. De laatste verbouwing dateert van 2014, toen de achteringang werd gerealiseerd. Het was niet de crisis die Poell bijna de das omdeed, maar het gebrek aan parkeerplaatsen en de verslechterde bereikbaarheid van de zaak door verkeerswijzigingen in de Kerkstraat. De achteringang bij een grote parkeerplaats bleek een gouden vondst te zijn. Burgemeester Evers, voor de gelegenheid gehuld in een schildersjas, opende met verve de nieuwe ingang.

Met de ontwikkelingen aan de Burg. Hobusstraat in het vooruitzicht, heeft Harrie Poell letterlijk de deur opengezet naar de toekomst. Poell trekt klanten uit een straal van ca. 35 km, uit Meijel, Panningen, Someren, Stramproy en Weert. “Zij vinden het prettig dat ze er gratis en recht voor de deur kunnen parkeren.”

Over vlaai en tevreden klanten
Het bedrijf heeft veel vaste klanten en weet nieuwe klanten voor zich te winnen, met maandelijkse acties en goed advies. Harrie: “Onlangs was ik op locatiebezoek bij een mevrouw die het hele huis wilde opknappen. Na ons gesprek liet zij mij weten dat zij al het benodigde materiaal bij ons wilde kopen. We maken het ook wel eens anders mee. Daar staat dan weer tegenover dat we zeker 25 keer per jaar vlaai en gebak krijgen van klanten.”

Over werken bij de boer
Harrie volgde de schildersschool en behaalde het middenstandsdiploma. Daar heeft hij echter weinig aan gehad, omdat – volgens zijn overtuiging – het vak geleerd wordt in de praktijk niet in de schoolbanken. Al in zijn jonge jaren ging Harrie met zijn vader op pad. Veel opdrachten kwamen van boeren. Daar werd tegen 16.00 uur een boterham gegeten. “Ik weet nog goed dat ik de boer in kwestie telkens met het mes langs de kant van het bord zag gaan. Ik at mijn boterham met stroop gewoon op, niet wetend dat de boer voor zichzelf de vliegen uit de stroop viste. Det vergaet ich noeits mieër.”

Na de schildersschool kon Harrie aan de slag als docent. Hij koos er echter voor om thuis in de zaak te gaan. Zou hij nu hebben kunnen kiezen “tja, dan was ik misschien toch leraar geworden”. Desalniettemin heeft Harrie een geweldige zaak opgebouwd, ooit bestaande uit elf medewerkers en meerdere filialen en sinds enkele jaren teruggebracht naar acht medewerkers op de huidige locatie.

Over trends en acties
Behang- en verfhuis Poell biedt een breed en actueel assortiment aan stoffering, raamdecoratie,  gordijnen, vloerbedekking, laminaat en karpetten en ontelbare kleuren en typen behang en verf. Poell is een speciaalzaak, met kwalitatief goede producten en moderne verfmengmachines voor iedere denkbare kleur. Ook dat trendy behangetje, dat moderne vloerkleed of die prachtige kussens en vazen van RTL Woonmagazine en VT Wonen liggen bij Poell in het schap.

Voor de klanten zijn er, behalve de maandelijkse acties, ook jubileumacties
“We laten iedereen meegenieten van ons 80-jarig jubileum met 30% korting op veel producten en een goede verfkwast bij iedere literpot lakverf.”

Tekst: Francis Bruekers

 

Advertentie

8 Reacties

  1. Harrie, en natuurlik auch de dames,

    Van herte gefeliciteerdj met deeze mijlpaol. Det doon uch weinig familie bedrieve nao.

    Nn Harrie in die 80 jaor zeen de auge waal truk oet gegange zeen ich. Gae probeert de kwast in unne dichte verfpot te staeke.

    Groete,

    Harold Veugen

  2. Er zit echt geen deksel op het blik met verf!
    En Harrie wordt in mei 67 jaar!

    • Hoi Jos,

      Ik dacht dat je wel in de gaten zou hebben dat die 80 jaar gekscherend was bedoeld.
      Wat betreft de deksel, ik zou eens bij een opticiën op bezoek gaan.

    • Tja, moeten we daar een discussie over op zetten.?
      Als dat zo is dan zit er volgens mij geen deksel op, Harold, Jos heeft al een bril en schrijft alleen als hij iets zeker weet.
      Kijk naar de haren van de borstel,
      Harrie heeft die echt niet schuin afgeknipt, daar ken ik hem te goed voor.

    • De borstel wordt uit vorm gedrukt op de deksel en naast de borstel zie je de prijssticker die op de deksel zit. Dus Mien misschien ff de bril van Jos lenen

    • Helaas is dat een andere maat, dus dat gaat niet lukken.
      Kun jij toevallig zien wat de prijs van de verf is.?
      Indien nodig moet ik mijn standpunt bijstellen,vooralsnog wacht ik op een reactie van Harrie.
      Hopelijk verlost hij ons spoedig uit ons lijden en schept hij duidelijkheid in dit prangend vraagstuk.wat heel Nederweert in de ban houd.

  3. Het is toch duidelijk dat Harrie hier niet probeert te verven maar bezig is met het dagelijkse afstoffen van alle potten zodat alles er zoals gewoonlijk spik en span uit ziet?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie