Skip to content

Boekbespreking door Joep – De zon en de maan en de Rolling Stones

Redactie
29 maart 2017 | 15:38

Advertentie

Vandaag een titel uit het non-fictie genre. Schrijver Rich Cohen raakte als jonge verslaggever bevriend met de rockers van The Rolling Stones. Hij schreef een prachtig boek over de wereldberoemde band: De zon en de maan en de Rolling Stones.
Van meet af aan had Cohen een klik met de band. Hij was dol op hun humor en camaraderie, het onderlinge geplaag en het harde leven. Uiteindelijk raakte hij bevriend met de Stones. Voor zijn boek sprak hij met vrouwen, vriendinnen, kinderen, muzikanten en oude vrienden van de rockers. Cohen viel in de smaak bij Keith Richards, Charlie Watts én Mick Jagger. Waarschijnlijk omdat hij zich niet opstelde als die typische fanboy die nu ook een keer met de Stones mocht praten. Cohen zat de heren tijdens lange gesprekken in hotels, kleedkamers en toerbussen een beetje met een schuin oog te bekijken. Te observeren: wat zijn dit voor een raadselachtige mannen? En daardoor voelden de Stones zich op waarde geschat. Ze vonden zichzelf tenslotte ook best raadselachtig.
Het boek is de moeite waard, omdat Cohen in staat bleek toch weer nieuwe feitjes over de Stones te ontdekken. Van de ontmoeting tussen Mick en Keith op een station in 1962 tot aan alle hoogte- en dieptepunten die in hun gezamenlijke carrière volgden. Drugs, vriendinnen, ruzies en eindeloze reünies. Op bijzondere wijze weet de schrijver de iconische status van de muzikanten te schetsen. Maar de muziek staat voorop.
Na het lezen van De zon en de maan en de Rolling Stones wil je alle oude nummers opnieuw beluisteren!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie