Skip to content

Vier je kinderfeestje in De Groote Peel

Glendi
23 maart 2017 | 17:00

Advertentie

Het is voor ouders telkens weer een uitdaging om uit het grote aanbod aan kinderfeestjes een keuze te maken. Voor kinderen die graag buiten spelen is de keuze niet zo moeilijk want Staatsbosbeheer biedt leuke activiteiten in de natuur. Bij Buitencentrum De Pelen kun je kiezen uit maar liefst vier Avonturentochten en drie verschillende verhuurtochten in De Groote Peel. Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er nu een nieuwe, dus een vijfde tocht: De Ruige Rovers!

Leuk en leerzaam
Elk jaar zijn er honderden kinderen die meedoen met een Avonturentocht in De Groote Peel. Avonturentochten zijn speels en uitdagend en bovendien leer je ook nog iets over de natuur. Leuk en leerzaam dus! Veel kinderen vinden deze tochten zo leuk dat ze steeds terugkomen met hun verjaardag. Gelukkig is er voor elke leeftijd een passende tocht. Een kleuter kan zo ‘doorgroeien’ tot groep 8 en steeds een ander feestje doen.

Voor kleuters is er het Kabouterpad (met gids) waarbij de kleuterkabouters op zoek naar sporen van kabouters in de natuur. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen als Handige Hulpboswachter aan de slag of Petronella Peelheks helpen met klusjes in de natuur. Stoere jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar gaan de uitdaging aan tijdens de Mossige Moerasexpeditie. Deze tocht is ook ’s avonds mogelijk. Extra spannend!

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er een nieuw Kinderfeestje: De Ruige Rovers. Een actieve tocht vol met spellen en uitdagingen waarbij de deelnemers op zoek gaan naar het zwarte goud van de Peel. Deze tocht is gebaseerd op het programma ‘Natuursprong’ waarbij natuurlijk bewegen in de natuur voorop staat.

Maak je natuurfeest compleet
Deelnemers aan een Avonturentocht krijgen iets lekkers en drinken onderweg en een verrassing mee naar huis. De jarige krijgt nog een extra cadeautje. Er is ook een arrangement met restaurant De Dorpsherberg waarbij de kinderen pannenkoeken of frietjes gaan eten na afloop. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouders lekker nergens meer voor te zorgen.

Doe- en ontdektochten zonder gids
Behalve de Avonturentochten zijn er ook Doe- en Ontdek verhuurtochten zonder gids mogelijk. Voor kleuters is er het Kabouterpad (ook zonder gids) en voor kinderen vanaf zes jaar de Boswachteracademie en Billy Bell Doekoffer. Met een tas vol materialen en opdrachten ga je samen met je vriendjes en (groot)ouders op pad.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over Kinderfeestjes kijk op: www.staatsbosbeheer.nl of stuur een mail naar: depelen@staatsbosbeheer.nl Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer: 0495 – 641 497.

Foto: ©Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie