Skip to content

Hou je aan de snelheidslimiet

Redactie
22 maart 2017 | 8:00

Advertentie

Even wat extra gas geven, zodat je opschiet? Het lijkt niet de moeite waard erbij stil te staan. Echter: schijn bedriegt. Als alle automobilisten zich aan de snelheidslimiet houden, neemt het aantal letstelslachtoffers in Nederland met een kwart af. Daarom start maandag 20 maart 2017 weer de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Deze campagne, richt zich op de bewustwording van automobilisten, die ondanks dat ze van goede wil zijn toch harder rijden dan toegestaan.

Gedeputeerde Eric Geurts (Verkeersveiligheid): “Automobilisten rijden regelmatig 10 tot 15 kilometer te hard op 30- en 50-km wegen. Vaak omdat men zich niet bewust is van de eigen- of toegestane snelheid. Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar de risico’s zijn behoorlijk groot. Juist op 30- en 50-km wegen zijn veel andere, kwetsbare verkeersdeelnemers aanwezig, zoals fietsers en voetgangers. Laten we samen ervoor zorgen dat er minder verkeersslachtoffers zijn, want elk slachtoffer is er een te veel.”

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Hou je aan je snelheidslimiet’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.verkeersactie.nl.

Advertentie

4 Reacties

  1. Ben het helemaal met deze stelling & werkwijze eens!
    Zou dan ook goed zijn als de politie gaat handhaven op deze plaatsen.

    Woon zelf in een dorpskern (30 Km/h zone) en zie met regelmaat auto’s met 60 a 80 Km/h voorbij “vliegen”……………… heb hier echter nog nooit een flitscamera gezien….!
    Echter wel op doorgaande 80 Km/h waar het aantal overtreders en dus “de omzet” van de camera veel hoger is.

    Kortom helemaal eens met het standpunt maar handhaaf dan ook op de plaatsen waar de verkeersdeelnemer het kwetsbaarst is, en niet op plaatsen waar het meeste geld te vangen is.

  2. Ben het helemaal met je eens Roy. Hier vliegen ze ook over de straat. Zelfs de bus komt hier vaak met een hogesnelheid over de straat gevlogen. Er moet nnatuurlijk eerst iets gebeuren, voordat ze gaan handhaven.

  3. Daar wil ik even op reageren.
    Ik woon ook op een 30 km zone.
    Nu kan het wel ,maar toen mijn kinderen klein waren en we de gemeente vroegen of er snelheids beperkingen konden worden geraliseerd.
    kregen we na 1 jaar en 1 dag antwoord ,ja de amtenaren hebben t druk.
    T antwoord was, t is een doorlopende weg daar kunnen we geen snelheids beperkingen op leggen.
    Nu maakt zich er iedereen druk over maar bij ons op de straat is 30 km gewoon onzin.
    Zelfs de wetshandhavers(politie) houd er zich niet aan.

  4. Zelfs fietsers rijden op hun elektrische tweewieler harder dan 30kmp/u tegenwoordig. In sommige gevallen wordt de 50 zelfs gehaald. Waar gaat het over?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie