Skip to content

Rug- en nekklachten

Redactie
20 maart 2017 | 20:00

Advertentie

Bijna iedereen in zijn of haar leven ervaart wel eens rug- of nekklachten. De meeste klachten komen spontaan en verdwijnen gelukkig ook weer vanzelf. Het is dan ook vaak niet nodig om bij de eerste pijntjes meteen uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen. Maar wat als uw klachten niet verdwijnen of regelmatig terugkomen…? Voor een gedeelte heeft u uw klachten zelf in de hand.

Een aantal aspecten zijn van invloed op het krijgen van rugklachten, namelijk:

  • Leeftijd
  • Lichamelijke fitheid
  • Kracht van rug- en buikspieren

Met het verstrijken van de jaren wordt uw wervelkolom minder belastbaar als gevolg van slijtage.  Door lichamelijk fit te blijven en de kracht van uw buik- en rugspieren te versterken kunt u rugklachten proberen voor te blijven. De spieren zullen namelijk ervoor zorgen dat de belasting die aan u gevraagd wordt de dagelijkse werkzaamheden op kunnen vangen. Anderzijds: zijn uw buik- en rugspieren (te) zwak, dan zal er veel belasting op uw wervelkolom komen, met als gevolg: klachten!

De fysiotherapeut kan u helpen deze klachten te voorkomen. Na een analyse van uw klachten wordt er gekeken waar uw eventuele zwaktes liggen. Ligt het aan uw (werk)houding, is er een standsafwijking, is er een ziektebeeld voor uw klachten (b.v. reuma) of zijn wellicht de spieren van de buik en rug verzwakt?

Fysioactive heeft diverse gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst op het gebied van rugklachten en preventie of behandeling (manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten). Deze combinatie zorgt ervoor dat er een gedegen behandeling en revalidatieprogramma opgesteld kan worden.

Zijn deze klachten voor u herkenbaar en wilt u zich aanmelden voor een gratis screening? Dit kan via 0495-519115 of info@fysio-active.com.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie