Skip to content

Gewichtstoename in de overgang, herkenbaar?

Redactie
18 maart 2017 | 14:48

Advertentie

Kom als vrouw voor jezelf op. De overgang duurt gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar. Dat is veel te lang om je niet goed te voelen, terwijl er wel degelijk iets aan te doen is. Iedere vrouw komt er mee in aanraking de overgang of te wel de menopauze. Tijdens de overgang komt een meerderheid van de vrouwen zo’n 5 tot 10 kilo aan. Wat vooral zichtbaar wordt op de Buik, Billen en Bovenbenen, maar waarom gebeurt dat tijdens deze periode?

Voorafgaand aan en tijdens de overgang daalt de aanmaak van oestrogeen. Je krijgt dus te maken met minder oestrogeen in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je stofwisseling langzamer wordt, én het lagere niveau aan oestrogeen zorgt er tevens voor dat je spierweefsel verliest. “spierweefsel zorgt voor energiebehoefte en is belangrijk voor het verhogen van je stofwisseling”, dus als je energiebehoefte daalt en je precies hetzelfde blijft eten als voor de overgang, zal je daardoor toch aankomen.

We weten allemaal dat we regelmatig moeten bewegen, spieren moeten stimuleren en gezonder moeten gaan eten, maar ondanks dat we dit allemaal weten worden we toch zwaarder. Overgangsklachten en gewichtsproblemen en de combinatie van die twee, beïnvloeden bijna een miljoen vrouwen in Nederland.

Wil jij weten welke keuzes jij kan maken om gezond en gelukkig de tweede helft van je leven in te gaan? Klik hier om een gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk advies.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie