Skip to content

Theu Verdonschot en Corrie Cuppens zijn 60 jaar getrouwd

Redactie
16 maart 2017 | 20:00

Advertentie

Donderdagmiddag hebben burgemeester Evers en kabinetchef Giel Bruijnaers het diamanten bruidspaar Theu Verdonschot en Corrie Cuppens gefeliciteerd.

Theu, zoon van Bèr van de zoore Pier en Trui van Maos Jan, is geboren in het oude woonhuis bij zaal Briels in Schoor. Corrie, dochter van Cuppens Toontje en Nel Pijnappels, werd geboren in een huis in de oude Paulus Holtenstraat. De twee echte Nederweerternaren leerden elkaar kennen op 26 augustus 1956 met Nederweert kermis in de tent bij de Metser. Nog geen acht maanden later gaven zij op 16 maart 1957 elkaar het jawoord voor de wet.

Theu
Theu (86) is in 1946 beginnen te werken in de bouw bij Ademe Sjang, van daaruit ging hij naar de VIVO in Weert en daarna werkte hij een aantal jaren bij de Vinkbeton aan brug veertien. De laatste jaren werkte hij bij Bata BV Schoenenfabriek aan de Hulsenweg, deze brandde af in 1985. Nadat de schoenfabriek weer was opgebouwd heeft Theu er nog even gewerkt en kon hij stoppen met werken. Na zijn werkzaam leven heeft Theu altijd veel gehobbyd en gevist. Sinds een paar jaar doet hij het zoals hij zelf zegt “rustig aan, ik ben al 86”. En dagelijks fietst en wandelt hij door Nederweert zijn rondje, in zijn eigen tempo met de handen op de rug.

Corrie
Corrie (85) is in haar jonge jaren, voordat zij zelf een gezin stichtte, werkzaam geweest bij grote gezinnen daar waar een baby opkomst was. Toen haar eigen kinderen oud genoeg waren, ging zij werken als interieurverzorgster bij de gemeente Nederweert, dit heeft zij 13 jaar gedaan. En nog steeds is zij erg actief. Zij wandelt, kaart in een kaartclubje en zorgt voor Theu en haar eigen nestje. Ook is zij al meer dan 50 jaar zorgzaam voor de jongens, twee goede bekenden. Al 17 jaar is zij 3 dagen in de week actief als vrijwilligster in Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.

Het diamanten bruidspaar heeft vijf kinderen en negen kleinkinderen. In april, de dag van het kerkelijk huwelijk, hopen zij er samen met hun kinderen en partners, hun kleinkinderen en partners, familie en bekenden een mooi feest van te maken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie