Skip to content

Extra capaciteit afvalbakken

Redactie
15 maart 2017 | 9:45

Advertentie

De gemeente Nederweert gaat de capaciteit van de afvalcontainers op zeer korte termijn uitbreiden met bovengrondse containers. Hiermee zou de overlast een stuk teruggebracht kunnen worden.

Sinds 1 april 2015 wordt in de gemeente Nederweert PMD-afval ingezameld; verpakkingen van Plastic, Metaal en Drinkpakken. De start verliep enigszins rommelig maar al snel waren de inwoners van Nederweert gewend aan het nieuwe systeem en werd meer afval aangeboden dan verwacht. In augustus van datzelfde jaar werd daarom al extra capaciteit toegevoegd. Toch lijkt de capaciteit nog steeds onvoldoende en wordt het steeds vaker een rommel op en rondom de inzamelpunten. Naar aanleiding van vragen in de raadsvergadering hierover heeft wethouder Coumans aangegeven dat er op zeer korte termijn extra afvalbakken zullen worden geplaatst.

De laatste tijd komen er steeds meer meldingen van overlast rondom de afval-inzamelpunten. Veelal heeft dit te maken met een capaciteitsprobleem, maar ook met een mentaliteitsprobleem. Steeds vaker staan er tuinstoelen, matrassen en andere rommel die niet thuis hoort in de containers. Dit tot ergernis van heel veel inwoners en omwonenden. De gemeente gaat bekijken hoe dit probleem aan te pakken.

Milieustraat
Alle spullen die niet vallen onder PMD en Glas moeten naar de milieustraat worden gebracht. Glazen vazen en vlakglas zoals ruiten en spiegels horen niet in de glascontainers. Al dit soort afval kan gratis worden afgevoerd naar de milieustraat. Daarnaast wordt regelmatig frituurvet aangetroffen bij de ondergrondse containers. Dit kan gratis worden afgegeven bij landelijke inzamelpunten. In Nederweert kan dit bijvoorbeeld bij Jan Linders of Manege de Kraal.

Capaciteitsprobleem
Het laatste jaar wordt er bijna 30 kuub per week meer afval aangeboden. Dit betekent dus een royale toename. Om dit probleem op te lossen worden er op korte termijn bovengrondse bakken bij geplaatst. In 2018 gaat de gemeente het inzamelen van afval evalueren. Hierbij zal worden bekeken hoe er in de toekomst verder wordt gegaan.

Advertentie

4 Reacties

  1. Ik zou zeggen 24 uur per dag camera bewaking zodat te zien is welke aso’s dit doen.

    • Als je doelt op de tuinstoelen, helemaal mee eens. Als je doelt op vuilniszakken met wel netjes de juiste plastic erin ernaast omdat het vol is? Lastig. Het hoort niet, maar ik woon buitenaf en we sparen meestal 2 of 3 weken op. Als de bak dan vol is neem ik het echt niet mee terug. We hebben wel tijd alles netjes in zakken.

  2. Mee eens met Ber. Als de capaciteit structureel te laag is, dan is dat het probleem van de Gemeente. Maar gelukkig wordt dat dan nu opgelost. Wel jammer dat dat dan jaren geduurd heeft.

  3. Onlangs zag ik een bankstel staan bij een afvalbak. Na een paar uur was dit verdwenen. Altijd wel interesse voor zulks in deze tijd blijkbaar. Soms lossen problemen vanzelf op. De tuinstoelen zullen inmiddels ook wel een nieuwe eigenaar gevonden hebben?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie