Skip to content

Evaluatie gemeentelijk subsidiebeleid

Redactie
15 maart 2017 | 14:00

Advertentie

De subsidieverordeningen, waarin het subsidiebeleid van de gemeente Nederweert is weergegeven, zijn 7 jaren oud. Tijd voor een evaluatie. Passen de huidige regels en grondslagen die gebruikt worden nog in deze tijd van de ‘participerende samenleving’ en ‘maatschappelijke betrokkenheid’? Mede op verzoek van de gemeenteraad wordt dat onderzocht. Burgemeester en wethouders hebben om die reden aan onderzoeksbureau BMC de opdracht gegeven om:

  1. een doelmatigheidsonderzoek ex. artikel 213a van de gemeentewet te verrichten. Dit houdt een onderzoek in naar de doelmatigheid van het interne proces van de subsidieverlening;
  2. een evaluatie te doen van het thans geldende subsidiebeleid (incl. beoordeling van de bestaande regelgeving, zoals algemene subsidieverordening en de uitvoeringsregelingen);
  3. voorstellen te doen voor een duurzaam en toekomstgericht subsidiebeleid en
  4. de vertaalslag daarvan neer te leggen in nieuwe verordeningen en regelgeving.

Vooral het evaluatieonderzoek en de formulering van het toekomstige subsidiebeleid gaat plaatsvinden in een interactief proces met de gemeenteraad en de betrokken verenigingen/organisaties.

De eerste bijeenkomst met de gemeenteraad en de verenigingen/organisaties vindt plaats op 20 maart 2017 om 19.20 uur in het gemeentehuis van Nederweert.

Tijdens de brainstormbijeenkomst wordt:

  1. informatie verstrekt over de aanpak van de evaluatie en de betrokkenheid van verenigingen en organisaties bij de evaluatie en de voorbereiding van het toekomstige subsidiebeleid;
  2. van de aanwezigen een actieve bijdrage verwacht om aan de hand van een aantal stellingen, informatie op te halen over de vormgeving van het toekomstige subsidiebeleid.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

  1. Opening en mededelingen door de voorzitter.
  2. Presentatie van de opzet van de evaluatie en mogelijk de eerste resultaten van de uitgezette enquête bij de verenigingen/organisaties.
  3. Aan de hand van stellingen gaat u in groepen aan de slag om richting te geven aan het toekomstige gemeentelijke subsidiebeleid.
  4. Plenaire terugkoppeling vanuit de diverse groepen.
  5. Gelegenheid tot het stellen van verdiepende vragen.
  6. Samenvatting van de conclusies.
  7. Rondvraag en sluiting.

Mede aan de hand van de resultaten van deze bijeenkomst, zal BMC aanbevelingen doen voor het toekomstige gemeentelijke subsidiebeleid. Daarover zal eveneens overleg plaatsvinden met tijdens een vervolg-bijeenkomst, die naar verwachting in juni a.s. zal plaatsvinden.

Aanmelden
Om de bijeenkomst bij te wonen is het noodzakelijk om aan te melden door een e-mail te sturen aan: subsidie@nederweert.nl. of telefonisch via 0495-677111.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie