Skip to content

Wapenbroeders bezoeken Smolenaers Constructie

Redactie
14 maart 2017 | 16:00

Advertentie

Enkele weken geleden bezochten de leden en donateurs van de Wapenboeders afdeling Ospel-Nederweert het prachtige constructiebedrijf van Bèr Smolenaers aan de Pannenweg te Nederweert. Bèr, ook een echte wapenbroeders heette allen van harte welkom in de kantine van het bedrijf. Aansluitend was er een lunch, verzorgd door de Wapenbroeders,  met het personeel van Smolenaers, waarna de rondleiding plaatsvond door deskundig personeel.

Bèr is het bedrijf gestart in 1978 met het maken van stalinrichtingen. Maar al gauw werden de werkzaamheden uitgebreid met constructie en plaatwerkdelen voor de industrie, bouw en interieurinrichtingen waarbij te denken valt aan al het staalwerk in een winkel of horeca inrichting, gevelbekleding en kolombekledingen, trappen en leuningwerk, kunstwerken op rotondes en bij belangrijke gebouwen verspreid door heel Nederland en zelfs in Engeland en Spanje. De belangrijkste tak van werkzaamheden is de toelevering van plaat- en machineonderdelen aan machinebouwers in verschillende industrieën zoals verpakkingsmachines, freesbanken, droogovens en luchtkanalen, textielmachines, mengketels voor snoep en snakindustrie.

   

De belangrijkste bewerkingen zijn lasersnijden, zetten en walsen van platen waarbij de modernste machines gebruikt worden, computer aangestuurd, en ook de tekeningen worden in eigen bedrijf gemaakt. De toekomst is helemaal gericht op moderner en sneller werken met minder fysieke arbeid.

Speciale producten
Een niet onbelangrijke doelgroep is kunstenaars waarvoor vooral grote kunstwerken gerealiseerd worden. Kunstenaars verruimen door hun creativiteit de grenzen van de technische mogelijkheden. Zij bedenken kunstwerken voor op rotondes, in openbare gebouwen of in kunsttuinen, maar hebben zelf geen mogelijkheden om dit uit te voeren. Derhalve heeft Smolenaers Constructie zich gespecialiseerd in het maken van deze speciale producten

Het was een leerzame en interessante middag voor de leden en donateurs van de Wapenbroeders. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn de kantine. De vice-voorzitter bedankte Bèr voor zijn gastvrijheid en de interessante middag. Meer info vind je op de website van de Wapenbroeders.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie