Skip to content

Nieuwe postcommandant en jubilarissen bij Brandweer Nederweert

Redactie
11 maart 2017 | 14:36

Advertentie

Het jaar 2016 was voor Brandweer Nederweert weer een bewogen jaar. De korte lijnen tussen de teams en de post zijn, na een roerige tijd van reorganisatie, weer in ere hersteld.  De robuuste post staat 24/7 paraat voor de Nederweerter gemeenschap. Een organisatie met gedreven vrijwilligers die op een professionele wijze altijd klaar staan om de burger in nood te helpen. Het jaar 2016 was repressief gezien een jaar waarin post Nederweert 122 keer in actie moest komen. Iets meer dan het jaar ervoor. De inzetten zijn de laatste jaren minder groot en ook bij ongevallen is het steeds vaker het assisteren van het ambulancepersoneel bij het laten uitstappen van een slachtoffer. Als het echter mis gaat dan gaat het ook goed mis.

Burgemeester Evers sprak namens de gemeente Nederweert alle vrijwilligers toe met een uitgebreide speech en een hartelijk woord van dank. Wethouders Rick van Meel en Henk Geraats en kabinetschef Giel Bruijnaers waren ook aanwezig tijdens de jaarvergadering waarmee  het belang en de waardering van de brandweer onderstreept wordt door het gemeentebestuur.

Nieuwe vrijwilligers
Uit een vooraf opgestelde visie werving en selectie voor de komende 5 jaar heeft Nederweert drie nieuwe leden kunnen aannemen. De werving is met name gericht op mensen die overdag beschikbaar zijn voor de post. Dit is voor 2016 gelukt door Pieter Kanters, Rob Knapen en Jeanine van Leeuwen aan te nemen als nieuwe brandweervrijwilligers. Eén lid is dit jaar gestopt na 29 jaar vrijwilliger zijn.

Commando-overdracht 
Per 1 januari 2017 is Henk Stals aangesteld als de nieuwe postcommandant. Hij volgt Iwan Stultiens op, die de afgelopen 7 jaar op een fantastische wijze leiding heeft gegeven aan post Nederweert. Henk Stals is geen onbekende binnen de brandweer. Hij is al ruim 12 jaar lid en sinds een aantal jaren in de functie van ploegleider/bevelvoerder. De burgemeester droeg gisteravond officieel het ‘commando’ over.

Jubilarissen
Tijdens de vergadering werden drie vrijwilligers onderscheiden. Iwan Stultiens en Ine van Cranenbroek voor 20 jaar dienstverband en Erik van der Klucht voor 12,5 jaar dienstverband. Ze ontvingen de medaille en een dikke bos bloemen.

Diploma’s
Natuurlijk werden ook de nodige diploma’s uitgereikt aan Rens Op ’t Root, John Horijon, Luuk van Thuijl, Patrick Broens, Rob Knapen, Mourk Koppen en Peter Dehing. Hiermee blijft de post op een hoog niveau opereren in een professionele organisatie waarbij de lat steeds hoger komt te liggen.

Koninklijke Onderscheiding
Burgemeester Evers reikte tijdens de jaarvergadering de versierselen uit behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan John Scheffers (55 jaar).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie