Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor John Scheffers uit Nederweert

Redactie
10 maart 2017 | 20:51

Advertentie

Op vrijdag 10 maart heeft burgemeester Evers van Nederweert de versierselen uit behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan John Scheffers (55 jaar) uit Nederweert uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Brandweer Post Nederweert in het gemeentehuis van Nederweert.

Brandweervrijwilliger
John was vanaf 1 september 1987 brandweervrijwilliger en stopte op 1 januari 2017 met zijn brandweeractiviteiten. Dit houdt in dat hij ruim 29 jaar in dienst is geweest. En dat betekent dat hij al 29 jaar rekening heeft gehouden met de brandweer en al 29 jaar opleidingen heeft gevolgd, geoefend en is uitgerukt (vaak bij nacht en ontij). Ook zijn gezin heeft al die jaren rekening moeten houden met zijn brandweerwerkzaamheden.

Naast brandweerman was hij ook vrijwillig instructeur en oefenleider. Veel tijd en energie stak hij daarnaast in de opvang van brandweermensen na een traumatische ervaring als lid van het Bedrijfs Opvang Team (BOT). Dit voor zowel de Post Nederweert als voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

John wordt gekenschetst als een graag gezien brandweerman. Iemand die zijn handjes liet wapperen, nooit stil zat en altijd paraat stond. Hij is een gemotiveerd en gedreven persoon die als vrijwilliger een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het functioneren van de brandweer in Nederweert.

Maatschappelijk actief
Van 1988 tot 2013 was John actief lid van carnavalsvereniging De Bengels Nederweert. In de periode 1998 tot 2001 was hij zelfs bestuurslid en tweede voorzitter van deze vereniging. Vanaf 2013 zet hij zich bovendien belangeloos in voor de Stichting Hartslag voor Nederweert als AED-controleur en -beheerder en als burgerhulpverlener.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie