Skip to content

Onderzoek naar noodbevel AZC Weert

Redactie
15 februari 2017 | 14:51

Advertentie

Naar aanleiding van een aangifte van de Bond van Wetsovertreders laat het Openbaar Ministerie van Oost-Brabant onderzoek doen naar een door de burgemeester van Weert vlak voor de feestdagen uitgevaardigd noodbevel.

Het bevel gold tussen 21 december 2016 en 2 januari 2017 voor 26 overlastgevende asielzoekers die in het AZC in Weert verbleven. Het noodbevel werd door de burgemeester uitgevaardigd voor het handhaven en herstellen van de openbare orde en veiligheid in Weert. De groep jongemannen uit Noord-Afrikaanse landen mochten één uur per dag het AZC terrein verlaten en moesten zich driemaal per dag melden bij de beveiliging van het AZC.

Volgens de Bond van Wetsovertreders is er sprake van ‘wederrechtelijke vrijheidsberoving‘. In het kader van het onderzoek wordt de burgemeester Heijmans als getuige gehoord.

Advertentie

1 Reactie

  1. Laat die mensen van die bond zich met nuttige zaken bezighouden ipv een burgemeester die zijn burgers beschermt tegen dit tuig lastig te vallen.
    Nederland is een ziek land aan het worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie