Skip to content

Eerste alleenstaande minderjarige vreemdelingen op AZC

Redactie
13 februari 2017 | 14:45

Advertentie

De eerste alleenstaande minderjarige vreemdelingen komen dinsdag 14 februari aan op het AZC Weert. Dat is de uitkomst van een overleg dat burgemeester Heijmans, de locatiemanager van het AZC, mevrouw Goudberg en de manager Bijzonder Opvang, mevrouw Joosten, vandaag hebben gevoerd. De situatie op het AZC is nu rustig en laat de komst van deze jongeren toe.

Het AZC in Weert is een speciale procesopvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’ers). Vanwege een verbouwing is er tot 1 april plaats voor 40 AMV’ers. Na 1 april volgen nog maximaal 40 AMV’ers. Het college van B&W gaf in september 2016 al toestemming voor de komst van deze vluchtelingen. Op dit moment wonen ongeveer 400 vluchtelingen in het AZC Weert. De helft is in afwachting van een woning, de andere helft zit nog in procedure of is in afwachting van beroep tegen uitzetting.

Jongeren
AMV’ers zijn alleenstaande minderjarige vreemdelingen, die bij binnenkomst in Nederland niet worden begeleid door ouders of voogd. Het zijn jongens en meisjes die gevlucht zijn uit hun land en hier asiel aanvragen. De jongeren van 15 tot en met 17 jaar verblijven maximaal 7 tot 10 weken op het AZC. In die tijd start ook de algemene asielprocedure. Deze groep wordt 24 uur per dag begeleid door professionele HBO-opgeleide agogen. Na afronding van de procedure worden de AMV’ers geplaatst in een kleinschalige opvang in het land, afhankelijk van de uitkomst van de asielprocedure.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie