Skip to content

Bouw Brandweerkazerne; meer overeenkomsten dan verschillen

Redactie
8 februari 2017 | 18:44

Advertentie

Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Nederweert gisteren is een besluit genomen over de nieuw te bouwen brandweerkazerne in Nederweert. Alle fracties hebben te kennen gegeven voor de bouw van een nieuwe kazerne te zijn en voor de aangewezen locatie. De raad heeft dan ook besloten een voorbereidingskrediet van 50.000 euro beschikbaar te stellen. De fracties CDA, PvdA en VVD hadden wel nog vragen over de financiële paragraaf en over wie nu de eigenaar van de nieuwe kazerne wordt. Ook de onderbouwing voor de locatie ontbreekt volgens de fracties in het nu voorliggende plan. Alvorens een definitief de goedkeuring te geven willen ze dit eerst onderbouwd hebben. De burgemeester kan aan de slag met het voorbereidingskrediet en vindt dat de toezegging budgetair neutraal voldoende moet zijn voor de raad .

Ingezonden brief PvdA Nederweert

Afgelopen dinsdag is in de gemeenteraad nieuwbouw van de brandweerkazerne bij de rotonde van de Smisserstraat / Nederweert Eind aan de orde geweest. Voor veel inwoners van Nederweert en vooral voor onze vrijwilligers van de Brandweer een heel belangrijk onderwerp. Eigenlijk is het een onderwerp waar de gemeenteraad en het college van B&W samen moeten optrekken. Het gaat immers over onze veiligheid in de gemeente Nederweert. Daar mag je geen politiek mee bedrijven, daar moet je zorgen voor de beste oplossing die je kunt krijgen.

In de vergadering leek het wel of er veel verschil van mening was maar dat is niet het geval. Alle partijen en het college (bij monde van de Burgemeester) vinden dat er een nieuwe kazerne moet komen, iedereen vindt de locatie in orde en iedereen vindt dat veiligheid voorop moet staan dus dat we snelheid moeten maken.

Zoek de verschillen zou ik zeggen! Die zijn te vinden in de manier waarop de controle op deze nieuwbouw moet plaats vinden. Het College, de burgemeester en de partij JAN vinden dat je dat het beste achteraf kan doen. “Neem het besluit en wij zien later wel wie de eigenaar wordt en hoeveel het kost.

Op initiatief van de PvdA (gesteund door het CDA en de VVD)  is er een amendement aangenomen dat zorgt dat de voorbereiding start (dus de snelheid erin houdt). Zij willen wel meer weten over de kosten en het eigenaarschap van deze nieuwbouw. Het is zoiets als: Je gaat een huis bouwen maar wil vooraf wel weten hoe duur het is, of je het zelf gaat bouwen, of je eigenaar of huurder wordt, etc. Vragen op grond waarvan een gedegen afweging gemaakt kan worden om met de risico’s voor de gemeente Nederweert en daarmee de inwoners op een correcte wijze te kunnen omgaan.

Dus: Veiligheid voorop, JA, Nieuwe Kazerne: Ja, Duidelijkheid vooraf over kosten en eigenaarschap: JA

Jan van Nierop
Fractievoorzitter PvdA

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie