Skip to content

Groenlicht voor bouw nieuwe brandweerkazerne Nederweert

Redactie
7 februari 2017 | 23:37

Advertentie

De gemeenteraad van Nederweert heeft dinsdagavond groenlicht gegeven voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Gelet op de dynamiek, hoge onderhoudskosten voor de huidige kazerne, grote veranderingen en de snelheid van de ontwikkelingen op het gebied van huisvesting is het volgens alle fractie noodzakelijk om een nieuwe kazerne te bouwen. Vooral ook om de brandweerzorg te optimaliseren en de uitruktijden korter te maken.

Nieuwe brandweerkazerne
De nieuwe kazerne komt te liggen op de locatie Smisserstraat/Randweg nabij de rotonde Nederweert-Eind. Deze locatie leidt tot een snellere opkomst, veiliger aanrijden door het brandweerpersoneel (niet meer door allerlei woonkernen maar er omheen) en is minder afhankelijk van de ontwikkelingen in het centrum. De nieuwe brandweerkazerne kan volgens burgemeester Evers budgetneutraal gebouwd worden, “Dat is de opdracht en daar ga ik me hard voor maken“.

Tijdens de raadsvergadering is ingestemd met een voorbereidingskrediet van 50.0000 euro waarmee de plannen voor nieuwe brandweerkazerne verder uitgewerkt kunnen worden. De burgemeester heeft, vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de brandweerzorg en veiligheid in Nederweert, de bouw van de nieuwe brandweerkazerne vorig jaar op de agenda gezet. In het najaar 2016 reageerde het college en de fractievoorzitters positief op deze plannen. “Ik ben blij dat het voorbereidingskrediet goedgekeurd is, dan kunnen we aan de slag” aldus burgemeester Evers.

Onderbouwing
De meerderheid in de raad had wel nog behoefte aan een verdere onderbouwing van de locatiekeuze, een financiële onderbouwing en wie bijvoorbeeld de eigenaar wordt van de kazerne – de brandweer of de gemeente zelf. Deze informatie zal aan de raad worden voorgelegd zodra hier meer over bekend is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie