Skip to content

Twaalf statushouders ondertekenen participatieverklaring Nederweert

Redactie
6 februari 2017 | 18:00

Advertentie

Twaalf statushouders volgden afgelopen vrijdag een workshop in het gemeentehuis waarin ze kennismaakten met de kernwaarden van onze samenleving. Daarna tekenden ze in het bijzijn van wethouder Geraats de participatieverklaring. De vluchtelingen met een verblijfsstatus zijn vorig jaar in Nederweert komen wonen. Met de ondertekening verklaarden ze de Nederlandse waarden en spelregels te kennen en te respecteren. Ook verklaarden ze actief een bijdrage te willen leveren aan de Nederlandse samenleving.

Wegwijs maken
De gemeente vindt het heel belangrijk om de nieuwe inwoners wegwijs te maken in Nederweert. Naast een inburgeringscursus worden ze onder meer begeleid in het leren van de taal en het vinden van werk. Ook volgen ze een aantal interactieve workshops waarin ze kennismaken met de kernwaarden van de Nederlandse samenleving. Denk aan vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Op vrijdag 3 februari werd de eerste workshop gegeven. Daarna ondertekenden de statushouders de participatieverklaring. Een belangrijke stap in de inburgering.

Wethouder Henk Geraats feliciteerde iedere statushouder met het tekenen van de participatieverklaring. “We vinden het belangrijk dat jullie weten hoe we hier leven, zodat jullie je weg kunnen vinden en deel kunnen uitmaken van Nederweert. Het tekenen van de participatieverklaring is hier een mooi startsein voor.”

Foto’s: gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie