Skip to content

Martin Meulensteen onderscheiden met BCL dienstorde 3 x 11

Redactie
6 februari 2017 | 19:00

Advertentie

Zondagmiddag is Martin Meulensteen onderscheiden met de dienstorde 3 x 11 van de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL). De BCL heeft deze onderscheiding toegekend voor zijn 33-jarig lidmaatschap van en verdiensten voor V.V. De Vikkestaekers uit Ospel.

BCL zou deze onderscheiding vorige week op de prinsenreceptie zijn komen uitreiken maar de gezondheid van Martin liet hem niet toe om naar het Peeljuweel te komen. Daarom is een kleine delegatie van de Vlikkestaekers zondagmiddag bij hem thuis geweest om de dienstorde 3 x 11 uit te reiken. Als Martin er was dan was zijn vrouw Nelly er ook dus de onderscheiding is ook een beetje voor Nelly. Dit werd in ieder geval door de Vlikkestaekers onderschreven met een bloemetje.

Martin Meulensteen

Martin Meulensteen werd lid van V.V. De Vlikkestaekers in het seizoen 1984/1985, het seizoen waarin zijn zwager Jos net was uitgeroepen als Prins Jos I. Martin kon vanaf dag één van zijn lidmaatschap worden bestempeld als een zeer trouw lid. Hij was altijd bij alle activiteiten aanwezig. Daarnaast was Martin iemand die het “Vastelaovundj”-protocol hoog in het vaandel droeg. Er gingen weinig vergaderingen met de Raad van Elf voorbij waarbij hij dat onderwerp niet aansneed. De laatste jaren doet Martin het wat rustiger aan en is hij niet meer actief betrokken bij activiteiten. Maar zijn lidmaatschap bij V.V. De Vlikkestaekers houdt hij nog steeds aan.

Martin heeft zich gedurende zijn lidmaatschap bij V.V. De Vlikkestaekers op diverse fronten verdienstelijk gemaakt:

  • hij was meer dan 22 jaar vast lid van de Raad van Elf;
  • deed 14 jaar mee aan de bonte avonden met de groep “De Kloeësterhofzangers”;
  • schreef twee keer de vastelaovundjschlager van het betreffende seizoen;
  • sponsorde diverse keren de Vorstensteek en de Prinsensteek;
  • zat in het organisatiecomité van het 2 x 11 jarig jubileum van V.V. De Vlikkestaekers;
  • hij stelde zijn zolder ter beschikking voor de opslag van diverse spullen.

Gedurende zijn jaren als lid van de Raad van Elf was het een traditie dat de Raad van Elf na afloop van de festiviteiten op Vastelaovundjzondig bij hem op de “soep” kwamen. Zijn vrouw Nelly had dan altijd 2 grote ketels soep gemaakt die gretig aftrek vond bij de raadsleden. De soep van Martin en Nelly was een begrip binnen onze vastelaovundjvereniging.

Als iemand de dienstorde 3 x 11 met trots zal ontvangen dan is het Martin wel. Martin heeft boven op zijn zolder alle medailles die hij gedurende zijn 33-jarig lidmaatschap heeft ontvangen, mooi geordend aan de bovenste balk in de nok hangen. Daar zal deze 3 x 11 dienstorde ongetwijfeld een prominent plekje krijgen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie