Skip to content

Reddingsbrigade Nederweert begint het jaar goed

Redactie
30 januari 2017 | 17:00

Advertentie

De wedstrijdploegen van Reddingsbrigade Nederweert zijn het jaar meteen goed begonnen. De eerste wedstrijd van 2017 werd gezwommen in Weert. Daar wist het eerste damesteam de gouden medaille te halen. Ook de heren en het tweede damesteam zetten mooie resultaten neer.

1x goud, 2x zilver en 1x brons

De week daarna stond er weer een wedstrijd op het programma, deze werd gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De internationale ploegen uit Engeland, België en Duitsland waren geen concurrentie voor Nederweertse zwemmers. Op zaterdag haalde Nederweert 1 de 3e plaats met het team en een 2e plaats in het leidersklassement tijdens de spannende Serc-wedstrijd. Hierbij wordt er in verschillende rondes een waterongeval nagespeeld, dat de ploegen zo goed en zo snel mogelijk op moeten lossen. Nederweert 2, 3 en 4 haalden de 9e, 10e en 13e plaats en lieten hiermee meer dan 15 andere teams achter zich.

Zondag was het de beurt aan de snelheidstak van de Reddingsbrigade (ILSE). Dit was de eerste keer dat het juniorenteam meedeed aan zo’n grote wedstrijd in een 50-meterbad. Het trainen en het enthousiasme tijdens de wedstrijd werden beloond met een mooie 6e plaats. Voor de damesteams was de start soms wat moeizaam, maar uiteindelijk werd dit toch goedgemaakt. Het tweede team eindigde op de 8e plaats en het eerste team wist zelfs een zilveren medaille te behalen.

Lijkt jou dit wedstrijdzwemmen bij de Reddingsbrigade interessant, bezoek de website www.reddingsbrigadenederweert.nl en kom eens langs tijdens een van de trainingen. Of kom op zondag 5 februari tussen 13.00 en 16,00 eens een kijkje nemen in het zwembad in Nederweert. Dan wordt namelijk de jaarlijkse ILSE-wedstrijd voor juniorenploegen uit het hele land gehouden.

Advertentie

2 Reacties

  1. Dames en Heren van de wedstrijdploeg Reddingsbrigade Nederweert

    Wat alweer een fantastische prestatie!
    Unne dikke proficiat.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie