Skip to content

Politie achtervolging eindigt in Boshoven

Redactie
30 januari 2017 | 11:10

Advertentie

De polite heeft in de nacht van zondag op maandag één 24-jarige bestuurder uit Eindhoven aangehouden na een wilde achtervolging van Roermond tot Weert. Hij had in Roermond een personenauto en enkele spullen uit een woning gestolen. Meerder politiepatrouilles uit de omgeving werden ingezet om de man staande te houden.

Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van de autodiefstal op de Koningin Regentesselaan en ging een politiepatrouille ter plaatse. Bleek dat de auto door twee personen was gestolen die een tijdje in een woning te gast waren geweest. De verdachten hadden behalve de auto, een televisie en enkele persoonlijke spullen meegenomen. Bij het vluchten  moest een getuige aan de kant springen om niet geraakt te worden.

Botsing tussen gestolen auto en politieauto
De politiemeldkamer verspreidde een signalement van de gestolen auto – een gele Seat Arosa – onder de patrouilles in de omgeving. Een patrouille van de Landelijke Eenheid zag de gestolen auto rijden en zette de achtervolging in daarbij ondersteund door een patrouille uit  Weert. Bij de afslag Weert-Noord op de A2 kwam het tot een botsing tussen een politieauto en de gestolen auto waarbij de politieauto beschadigd raakte. Niemand raakte gewond.

De bestuurder verloor op de Eindhovenseweg bij Boshoven – Weert de macht over het stuur en reed de berm in ter hoogte van het Viaduct Hushoven. De twee verdachten stapten uit de gestolen auto en renden weg. Na een achtervolging te voet wisten agenten de 24-jarige verdachte bestuurder aan te houden terwijl de bijrijder kans zag om te vluchten. Naar hem werd nog gezocht in de omgeving echter zonder resultaat. Een onderzoek naar zijn verblijfplaats is opgestart. In de auto lagen de gestolen spullen. De auto werd voor technisch onderzoek getakeld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Eén persoon aangehouden
De bestuurder werd aangehouden. De man was slecht aanspreekbaar en reageerde slecht op vragen van de politie en het ambulancepersoneel.  Hij is voor verder onderzoek, onder politie begeleiding, naar het ziekenhuis gebracht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie