Skip to content

Auto’s botsen op Vijfsprong

Redactie
14 januari 2017 | 10:27

Advertentie

Zaterdagmorgen zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de vijfsprong in Budschop, Nederweert.

Rond half tien kwam een auto vanuit de Sint Rochusstraat de kruising op rijden toen op dat moment een andere auto vanuit de Hulsenweg kwam. Deze heeft waarschijnlijk de auto van rechts over het hoofd gezien en kon door de gladheid niet meer op tijd remmen. Door de klap raakte beide auto’s beschadigd en raakte één auto met zijn achter wiel hard de verhoogde stoep van de bushalte.

Beide bestuursters kwamen met de schrik vrij. Beide auto’s zijn door de berger afgesleept naar een garage.

Advertentie

4 Reacties

  1. “Veilige” vijfsprong! Hier is over nagedacht.

  2. Als iedereen gewoon ff rustig rijd en kijkt of er wat aan komt is er niks aan de hand. Iedereen met een rijbewijs, weet dat van rechts voorrang heeft. Is toch simpel, maar tegenwoordig wil men graag nog ff gauw, oprijden. Zeg niet dat dit hier het geval is, maar het is gewoon heel simpel, voet los van het gas, en kijken voordat je oprijdt, en dan is dit een gewone veilige kruising

    • Duidelijke haaientanden of stopstrepen/borden bij elke straat van de vijfsprong zou het overzichtelijker kunnen maken en inderdaad voet los van de gaspedaal. Geldt ook voor de Kerkstraat en Brugstraat. Is vaak een racebaan. Oorzaak: eenrichtingsverkeer. Het is zowel in de Kerkstraat als de Brugstraat mogelijk. Het wegdek is niet te smal. Vanmorgen meegemaakt. Iemand komt van de parkeerplaats Aldi en draait rechtsaf richting centrum. Ging prima. Geen blikschade! Je bent de heer of mevrouw in het verkeer toch? Voetgangers moeten bijzonder alert zijn. Je wordt gewoon bijna van de stoep gereden. De auto heeft hier vrije baan. Dus racen maar!!!!!Parkeer zonder meer op de stoep, met volle snelheid en zien de voetganger(s) over het hoofd. Niet alleen ik met mijn kids, maar heb al diverse malen hetzelfde verhaal van mede inwoners van Nederweert gehoord.. Heb deze klacht begin nov 2016 neergelegd bij de gemeente. Het verkeer wordt weer omgedraaid. Verkeer van Budschop, Ospel etc. mag rechtdoor de brugstraat in. Veilig Verkeer Nederland vind het NIET veilig als er weer twee richtingen komen. RACEBANEN ZIJN WEL VEILIG ???????????????? WANNEER VALLEN DAAR DE EERSTE SLACHTOFFERS…….Moeten we daar met zijn allen opwachten?

    • Helemaal eens… als iedereen zich nou eens aan de daar geldende 30 km houdt en goed oplet, is het gewoon een veilige kruising…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie