Skip to content

Coldcase: Schietpartij met carnaval op Daan van Es Nederweert

Redactie
9 januari 2017 | 10:49

Advertentie

De meeste moordonderzoeken in Nederland worden opgelost. Helaas lukt dat niet altijd. Nabestaanden blijven zich al die jaren afvragen wie hun geliefde vermoord heeft, en waarom? Sinds enige jaren kan het misdrijf moord niet meer verjaren. En dat betekent dat onopgeloste oorzaken (die nog niet verjaard waren) altijd onderzocht kunnen worden. Daarom zijn er overal in het land speciale teams bij de politie die zich bezighouden met deze zogenoemde cold cases. Voor nabestaanden, voor ons allemaal, is het van groot belang dat onopgeloste levensdelicten worden opgelost. Daarom werken ze daar iedere dag aan.

Volgens de politie dragen in Nederland zo’n 800 mensen een groot geheim met zich mee. Zij kennen iemand die in het verleden een zeer ernstig gelicht heeft gepleegd, dat nog niet is opgelost. Zij kunnen volgens de politie een cruciale rol spelen in het alsnog oplossen van deze zaken. Daarom heeft de politiee een “Coldcasekalender” gemaakt met in de eerste editie 52 onopgeloste moorden en vermissingen met ruim 800.000 euro aan beloningen.

De kalender wordt vanaf 2017 in vijf penitentiaire inrichtingen in Nederland verspreid en is te bekijken op www.politie.nl.

Schietpartij met carnaval op Daan van Es

Het is carnavalsmaandag 27 februari 2006 wanneer de 40-jarige Daan van Es tijdens een overval in zijn woning aan de Populierenstraat in Nederweert wordt doodgeschoten.

Overval woning
Rond 04.55 arriveerden Daan en zijn vrouw met de dagopbrengst van hun Weerter discotheek ‘Carte Blanche’ bij hun woning. Eenmaal in het huis drongen een aantal gemaskerde mensen de woning binnen. Van Es greep al snel een pistool en een vuurgevecht volgde. Hierbij wordt Daan dodelijk getroffen. De overvaller verdwenen zonder buit.

Gewond
Bij het vuurgevecht is waarschijnlijk ook één van de daders gewond geraakt. Kort na de overval werd een in brand gestoken BMW aangetroffen in Nederweert. En half uur later arriveerden drie personen in een Golf bij het ziekenhuis in Veldhoven. Een man met een bivakmuts liet een medepassagier naar binnen gaan en reed vervolgens met hoge snelheid weg. De man bleek een schotwond te hebben en wordt aangehouden.

Vrijspraak
De man is verdacht van de overval in Nederweert. Na veroordeling wordt hij in hoger beroep vrijgesproken. De daders van de dodelijke overval lopen dus nog rond.

Beloning
Een beloning van 15.000 euro is uitgeloofd in deze zaak.


Coldcase-teams van de politie
Je kunt coldcase-teams per e-mail bereiken. E-mail naar coldcase@politie.nl

De Opsporingstiplijn
Bel je tip telefonisch door via de opsporingstiplijn op het gratis nummer. Telefoonnummer: 0800-6070

Meld Misdaad Anoniem
Je spreekt niet met de politie, waardoor je anoniem je tip kunt melden. Telefoonnummer: 0800-7000

Team Criminele Inlichtingen 
Wil je informatie delen in een vertrouwelijk gesprek, bel dan tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag 09.00-17.00 uur). Zij zullen je in contact brengen met het Team Criminele Inlichtingen. Telefoonnummer: 06-82456811

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie