Skip to content

Komen en gaan in d’Indj tijdens Pronkzitting (Foto’s)

Redactie
7 januari 2017 | 12:00

Advertentie

Tijdens de drukbezochte Pronkzitting in Nederweert-Eind is vrijdagavond de 49e Prins van de Piepkukes bekend gemaakt. Dit gebeurde via een magische act aan het einde van de altijd wervelende en ludieke Pronkzitting in gemeenschapshuis de Reigershorst in Nederweert-Eind.

Natuurlijk kan de nieuwe prins pas onthuld worden als er officieel afscheid is genomen van de “oude” prins, prins Henri I en zijn prinses Anja, het prinsenpaar van het afgelopen seizoen. Onder luid applaus en heel veel dankwoorden werd oud-Prins Henri I op ludieke wijze door de Prinsengarde opgenomen in hun gezelschap.

Prins Richard I

De nieuwe Prins van KV De Piepkukes is de 29-jarige Richard Palmen. In de minuten voorafgaand aan de uitroeping was de spanning van zijn gezicht te lezen. Richard is geboren en getogen in d’Indj en woonachtig aan het Eind te Nederweert-Eind. Samen met zijn vrouw Claudia zijn zij het vierde prinsenpaar van V.V. de Prulle-Joekels welke zeer betrokken zijn bij het vastelaovundj gebeuren binnen de Eindse gemeenschap.

Het nieuwe Prinsenpaar wordt bijgestaan door drie adjudanten. Prins Richard I zal deze vastelaovundj regeren in het Piepkuke-rieëk onder het volgende devies:

“Piepkukes, kraan aane kantj, fieëst in ut landj!”

Prins Richard I heeft de huisorde ingesteld van ut Kraenke.

Op zondag 22 januari is er in Zaal van Nieuwenhoven, aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind een Prinsenreceptie. Aanvang 13.33 uur. Verenigingen zijn welkom vanaf 15.33 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie