Skip to content

Top 100 van Disco Haro – Gorki en Bruce Springsteen pakken overwinning

Redactie
29 december 2016 | 17:19

Advertentie

De 7e editie van Disco Haro’s Top 100 kent een gloednieuwe nummer 1: Mia van Gorki. Traditioneel tussen kerst en oud op nieuw, draaien de twee huis-dj’s van De Kleine Winst de 100 beste platen, gekozen door bezoekers van het eetcafé. Een lijst waarin Bruce Springsteen domineerde, een lijst waarin twee grote Nederweertse families (Bijlmakers en Vaes) de toon bepaalde, een lijst zonder Queen, een lijst die in Paul Feiijen zijn bewoording ‘gruwelijk goed’ is.

Met dit jaar een aantal opvallende verschuivingen en binnenkomers. Dolly Parton met haar Jolene kelderde van nummer 4 naar 58. Stairway to Heaven van Led Zeppelin moest het doen met een zeer bescheiden nummer 90. Ze maakten plaats voor ‘In dit Huis’ van Veldhuis&Kemper (op 12), aangevraagd door de familie Van der Sande als eerbetoon aan vader Ton. De broers Daan en Koos Vaes lieten Sonic Youth’s ‘Teenage Riot’ debuteren met een verdienstelijke 23e plaats. Familie Bijlmakers werd de hofleverancier van editie 2016: 7 inzendingen.

Ook de gevallen artiesten van 2016 kregen een podium. Motörheads ‘Ace of Spades’ keerde na een jaar afwezigheid terug om iedereen met “een been op de tafel te laten headbangen”. Prince, compleet afwezig in 2015, werd met 2 platen geëerd.  Muzieklegende David Bowie met zijn ‘Heroes’ stormde omhoog van 22 naar 2. Maar uiteindelijk kreeg een gevallen held uit 2015 de overwinning.

Mia’ van Gorki sloot de Top 100 af. Iets later dan gepland – twaalf uur ’s nachts werd “net” niet gehaald – galmde de Belgische cultplaat door de speakers. Een overwinning voor de familie Vaes, een overwinning voor de muziek. Sterren komen, sterren gaan. Disco Haro blijft maar gaan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie