Skip to content

Friese verbindster in Nederweerter buitengebied

Redactie
28 december 2016 | 12:00

Advertentie

Bedrijven in het buitengebied hebben steeds meer behoefte om zaken via een centraal aanspreekpunt te kunnen regelen. Of het nu gaat om een toeristisch of agrarisch initiatief of om een ruimtelijke ontwikkeling. Ook binnen de gemeente leefde deze wens van een verbind(st)er die partijen bij elkaar brengt, processen beheert en verbanden ziet tussen de vele belangen die spelen. Het programma Buitengebied in Balans, samen groots, samen doen! heeft vanaf nu zo’n functionaris: Berber Rulkens. Ze stelt zich graag zelf voor.

Mijn naam is Berber Rulkens en ik ben op 1 december gestart binnen het team Samenleving als agrarisch bedrijfscontactfunctionaris. Het gaat in eerste instantie om een periode van zes maanden.” Voorheen was de nieuwe contactfunctionaris werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in Roermond. Hier heeft ze zeven jaar gewerkt in verschillende functies waaronder procesbeheerder en beleidsmedewerker agrarische subsidies. Daarvoor heeft ze de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS Den Bosch afgerond.

Kennismaken
Over het doel van het programma Buitengebied in Balans, samen groots, samen doen!, zegt Berber: “Het is heel belangrijk om het buitengebied toekomstbestendig te maken en te houden.” De geboren Friezin vindt het een goede ontwikkeling dat ondernemers, inwoners en bezoekers van de gemeente Nederweert samenwerken aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving. De eerste weken staan voor Berber vooral in het teken van kennismaken met zoveel mogelijk belanghebbenden.

Profiteren
Buitengebied in Balans staat ook voor nieuwe manieren van denken en samenwerken met een verfrissende kijk op regelgeving. Het is de bedoeling dat er een vitaal platteland ontstaat waar iedereen op zijn of haar manier van kan profiteren en van kan leren. “Buitengebied in Balans, samen groots, samen doen!, is een initiatief van de gemeente Nederweert, waar ik graag een bijdrage aan lever”, aldus Rulkens.

Friese roots
De bedrijfscontactfunctionaris is opgegroeid in Heeg in Friesland, maar woont al sinds 2007 in het Limburgse. In 2010 heeft ze samen met haar man Bram een huis gekocht in Haelen waar ze met hun twee kinderen Sybrand en Veerle hun plek hebben gevonden.

In de natuur
Haar vrije tijd besteedt ze het liefst samen met haar gezin. Wandelen en fietsen in het Leudal of een ander natuurgebied. “Natuurlijk komen daar de natuurgebieden van Nederweert bij. Met Sarsven en de Banen, het Weerterbos en Nationaal Park De Groote Peel heeft de gemeente Nederweert immers prachtige natuurgebieden in huis. In de lange weekenden of vakanties ben ik ook vaak te vinden in Friesland waar zeilen en (wanneer mogelijk) schaatsen op het programma staat. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk uit naar een prettige samenwerking”, besluit Berber.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie