Skip to content

Bonte Avonden Ospel, met een lach én een oproep

Redactie
20 december 2016 | 21:00

Advertentie

Ospel was gehuld in de Bonte Avonden-roes in het weekend van 9-10-11 december jl. Een weekend vol kolder, flauwekul, zanik en zwets. Drie mooie Bonte Avonden waren het resultaat.

Vanzelfsprekend waren de vaste presentatoren Marco Verwielen en Francis Bruekers, Jan Truijen en Ton Sieben voor geluid en licht, de stagemasters Mourk Koppen en John Steuten en Oze Hoempa ook weer drie dagen van de partij. Voorgegaan door, zoals dat hoort, Vorst Eric, prins Maurice en prinses Emmy en de jeugdprins Rick met zijn prinses Joy.

Zangers
Begin november was er de liedjesavond. Eén duo en drie trio’s betraden het podium. De schlager ‘Waat un fieëst in oos dörp’ van de groep Drei kieër niks (Rob Kneepkens, Job van de Broek en Richard Timmermans) ging er terecht met de eerste prijs vandoor. Zij en de andere deelnemers aan de liedjesavond betraden drie dagen lang het Bonteavondpodium om hun schlagers te vertolken. Het was een mooie afwisseling tussen de acts door.

Dansers
De Dansmarietje, ofwel Vlikkepupkes, werden dit jaar getraind door vier voormalige Vlikkepupkes. Deze dames hebben zich opgeworpen als de nieuwe leidsters van de drie groepen jonge dansers die VV De Vlikkestaekers rijk is. En het resultaat mocht er zijn. Een nieuwe dansgroep, genaamd Al Dance, bracht een dynamische streetdance.

Buutredners
De buutredners brachten de zaal weer behoorlijk aan het lachen, met hun kolder en kwatsch. Voor de gelegenheid was Björn Smits, alias Baerke, ingevlogen vanuit Nederweert-Eind. Baerke nam de honneurs waar van buutredner Jos Douven, die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Dat deed Baerke voortreffelijk. Met krachtige en kolderieke sneren naar politiek Nederland liet hij duidelijk weten wat er volgens hem aan schortte. Gevatte woordgrappen en een sprekend smoelwerk lieten niets aan duidelijkheid te wensen over. Om vanwege de afwezigheid van Jos Douven een tweede open gevallen plek in te vullen, hadden de Vlikkestaekers ook Hein van Deursen bereid gevonden om na zijn afscheid vorig jaar weer ten tonele te verschijnen. Met zijn buut als Hells Angel bracht hij menigeen aan het lachen, met als uitsmijter het smakelijk vertelde verhaal ‘Weeuwsnitje en de Zweven Dergen’.

Liefde, warme bakker, De Piëel en Doospel Zeuktj…
Mochten de aanwezigen nog vragen hebben over de liefde, dan werden die zeer humoristisch beantwoord door het duo HR-Ketel Maarten en Rob in hun rol als Cupido met de act ‘All You Need is Love’ (of is het nou Luf?). In tegenstelling tot wat hun outfit deed vermoeden, blijkt dat de tegenwoordige cupido’s hun werk ook gewoon met de auto doen. Zo schieten zij hun liefdespijlen af op de Doospelnaren.

Het trio BMT (Bill, Marco en Tijs) maakt van hun act een steeds groter wordend spektakel. Het valt zeer te waarderen dat zij van een drieliedjesact zijn doorgeschoven naar een volwaardige act met liedjes, altijd memorerend aan treffende en actuele gebeurtenissen in Ospel.

De ooit als duo begonnen act ‘De Linker en de Rechter’ heeft zich vermeerderd tot een groep van zes personen, met aanvulling van Jan Caris. Het L1-programma ‘Ongerwaeg in Limburg’ was hun inspiratiebron. Op weg kwamen zij tegen: een steggelend in sporttenue gestoken echtpaar, een vogelspotter en een gespotte vogel in de persoon van Sergio Tramontin. In ieder geval geen zanglijster… De act werd natuurlijk voorafgegaan door de weerman: “Det waas ut waer….det waas ut weer.”

Tot slot waren daar de Jong Botte Vaerze met aanvulling uit de groep CV-Ketel. ‘Doospel zeuktj…’ was het motto. Een soort Holland ’s got talent, maar dan anders. En dat Ospel talent heeft is overduidelijk. Marco met zijn buikspreekpop, een gestroomlijnde solo-act van Bas, Tim als rappe rapper en in de rol van – door een zgn. haperende microfoon – gebrekkig te verstane Jochem Meijer. “Î Bî R Aor Eij.” Met Paul Briels als show host en Frank Stienen als jurylid, iedere dag bijgestaan door juryleden uit de zaal. Een fantastische act, met als sluitstuk een oproep van Bas aan Ospel om zich op te geven als artiest voor de Bonte Avonden 2017. Want….er is toch talent genoeg op Doospel! “Vae raekene op uch!

Foto’s www.devlikkestaekers.nl.
Tekst Francis Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie