Skip to content

Nederweert Anders – Doe je mee?

Redactie
4 december 2016 | 13:28

Advertentie

Nederweert Anders politiek 2

Ingezonden brief

Donderdag 3 november 2016 heeft de 2e bijeenkomst plaatsgevonden van de initiatiefgroep Nederweert Anders. Uitgelegd is waarom we verandering willen, wat de ideeën zijn en via een “open space-discussie” hebben we al eens even geproefd aan een werkvorm hoe het anders kan. Een aantal mensen heeft zich aan het einde van de bijeenkomst spontaan aangesloten bij de initiatiefnemers. Anderen beraden zich daarover nog. Afgesproken is dat we alle belangstellenden de vraag om deel te nemen nog eens expliciet voorleggen.

Hoe zat het ook al weer?
Een groep Nederweertenaren heeft vóór de zomer de stoute schoenen aangetrokken en wil aan de slag met een nieuwe lokale politieke beweging. De groep maakt zich grote zorgen over de toekomst van Nederweert. Ook de wijze waarop de gemeentelijke politiek opereert en de belangrijke besluiten genomen worden, is aanleiding voor het initiatief. De beweging beoogt democratie en burgerkracht in Nederweert nieuwe impulsen en dimensies te geven. Een andere rolverdeling tussen gemeente en burgers, een die kan rekenen op een breder draagvlak.

Vervolg
Met het aansluiten van nieuwe mensen bij het initiatief lijkt NEDERWEERT ANDERS steeds vastere voet aan de grond te krijgen in Nederweert. Dat betekent dat we verder kunnen. Verder betekent: met elkaar een beginsel-programma maken. Waar willen we voor staan in de Nederweerter politiek? Maar verder betekent ook: wat gaan we doen de komende 1,5 jaar in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018? De suggestie die op 3 november werd gedaan om ook in de andere kerkdorpen draagvlakbijeenkomsten te houden, was en is te waardevol om te laten liggen…..

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Ben je geïnteresseerd om een actieve rol te vervullen? Laat het ons dan weten! Mail één van onderstaande mailadressen en laat ons weten dat je aansluit. Weet je nog niet op welke wijze en met welke intensiteit je actief wil zijn, laat je daardoor niet weerhouden! Om het initiatief succesvol te maken, hebben we op alle fronten mensen nodig: mensen die straks in de voorhoede het gezicht van de beweging vormen, mensen die op de achtergrond ondersteuning bieden, ieder naar vermogen en persoonlijke wens. Iedereen is welkom!

Medio december maken wij de balans op en organiseren we een bijeenkomst met de aangemelde personen.

Slot
Op het wereldtoneel is heel recent duidelijk geworden welke richting het kan uitgaan als de democratie niet tijdig de bakens verzet. Amerika mag dan heel ver weg lijken……, maar is zo iets bij ons dan echt ondenkbaar? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. Laten we die les in Nederweert onmiddellijk in de praktijk brengen!

NEDERWEERT ANDERS? Yes you can!

Wiek Vaes – vaeshinkert53@kpnmail.nl
Ton Weekers – tonweekers@planet.nl

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie