Skip to content

Marjo: ‘Op 27 december laten we de stilte weer spreken…’

Glendi
3 december 2016 | 10:00

Advertentie

Laat de stilte spreken Nederweert 2Op Derde Kerstdag, dinsdag 27 december, organiseren Marjo van Ginderen en Herman Poell een tweede stiltebijeenkomst op het Lambertusplein in Nederweert. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een bericht van Tijn Touber op Facebook. In zijn boek ‘Stadsverlichting’ beschrijft Tijn hoe de kracht van stilte kan worden ingezet voor sociale en maatschappelijke vernieuwing. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als mensen samen stil zijn, zij een harmoniserend effect hebben op hun omgeving. Op zijn facebookpagina heeft hij mensen opgeroepen om in hun eigen omgeving op dinsdag 27 december om 20.00 uur ook zo een stilte bijeenkomst  te organiseren.

Marjo: “We zagen deze oproep vorig jaar en wilden ook in Nederweert de stilte laten spreken. Op het Lambertusplein werd een kerstboom geplaatst en veel mensen kwamen naar deze bijeenkomst en hingen hun wens in deze boom. We kregen na afloop zoveel positieve reacties en ook dit jaar vragen veel mensen of we weer zo’n bijeenkomst organiseren. Mensen geven aan dat ze behoefte hebben aan een laag drempelige bijeenkomst waar samenhorigheid centraal staat.”

Vanuit een initiatief van de ondernemers wordt er een actie gekoppeld aan deze kerstboom. In de maand december kunnen mensen (en vooral kinderen) een kerstster ophalen in de deelnemende winkels rondom het Lambertusplein en elders in het centrum. Deze kerstster kunnen ze versieren en ook hierop kunnen zij hun wens op schrijven. Al deze wensen kunnen vervolgens in de kerstboom aan het Lambertusplein worden gehangen. Op deze manier ontstaat er een gezamenlijke wensboom die weer mooi aansluit bij de bijeenkomst.

Oproep voor een ‘Open Podium’

Helemaal stil zal het die avond niet zijn want Marjo en Herman zijn nog op zoek naar mensen die muziek willen maken. Iemand op een gitaar of iemand die mooi kan zingen. Ook zoeken ze nog mensen die bijvoorbeeld een gedicht willen voordragen. Stuur een mail naar info@flowtime.info of bel Marjo van Ginderen 06 – 53 61 82 59 als je hierin iets kunt betekenen. Want muziek en stilte geven verbinding en daar draait het deze avond om. Om een ander geluid samen te laten horen. Het geluid van stilte, muziek en verbondenheid.

Iedereen wordt uitgenodigd om op dinsdag 27 december om 20.00 uur bij elkaar te komen om vanuit verbondenheid stil te staan bij deze wensen. Ieder op zijn eigen manier. Je kunt dan een kaarsje ontsteken, je wens in de boom hangen, even stil zijn. Het mag en kan allemaal. Kom jij ook? Natuurlijk mag je familieleden, vrienden, kennissen en kinderen meenemen. Iedereen is welkom en het is natuurlijk gratis.

‘Kerstmis de ideale tijd om een ander geluid te laten horen: stilte.’

 kerstverlichting-2016

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie