Skip to content

Inspectie van toren St. Lambertuskerk, tijdelijke afsluiting gedeelte Kerkstraat

Redactie
24 november 2016 | 17:22

Advertentie

lambertuskerk-nederweert-4Op vrijdag 25 november wordt de toren van de St. Lambertuskerk in Nederweert met een kraan volledig geïnspecteerd op loszittende stenen. Daarvoor zal een gedeelte van de Kerkstraat vanaf 7.30 uur afgesloten zijn voor al het verkeer. Loszittende stenen worden direct verwijderd, zodat er geen gevaar bestaat dat deze later naar beneden kunnen vallen.

De inspectie volgt op een eerste schouw op donderdagmiddag 24 november. Op die dag vond een oplettende bewoner ’s morgens enkele gebroken stukjes baksteen aan de voet van de kerktoren. Hij waarschuwde de gemeente, die eigenaar is van de toren.

Volledige inspectie met kraan
Om alle risico’s uit te sluiten, besloot burgemeester Evers om de omgeving af te laten sluiten en diezelfde dag een eerste inspectie uit te laten voeren. Na deze controle en overleg ter plaatse met bureau Erfgoedadvies Groen en de Monumentenwacht is besloten dat de toren vrijdag met behulp van een kraan volledig wordt geïnspecteerd.

Afsluiting voor al het verkeer
De Kerkstraat wordt daarvoor vanaf 7.30 uur afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers, tussen de Kapelaniestraat en het Lambertushof. De afsluiting duurt naar verwachting tot 12.00 uur of zoveel langer als de werkzaamheden duren.

Onderhoudsprogramma
De Lambertustoren kent een onderhoudsprogramma. De inspecties staan daar voor een later tijdstip in opgenomen. Wat deze vervroegde werkzaamheden voor het onderhoudsprogramma betekenen zal spoedig in kaart worden gebracht. “Veiligheid staat voorop. Dat is nu het belangrijkste. We zijn ook blij met de oplettende inwoner en het snelle handelen van alle betrokken partijen,” aldus burgemeester Evers.

Advertentie

4 Reacties

  1. Blijkbaar is het niet enkel het kerkbezoek wat afbrokkelde…nu ook de kerk zelf. Dat laatste is wel spijtig overigens.

    • Wat is er fout aan, Bob?

  2. Wat kost al die onderzoek op deze dag?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie