Skip to content

Zeer grote brand in Someren

Redactie
6 november 2016 | 9:40

Advertentie

brand-somerenIn de nacht van zaterdag op zondag is er een zeer grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf Van den Hoogen aan de Groeneweg in Someren-Heide. Het bedrijf recyclet autobanden.

Zeer grote brand in Someren

Doordat de brand bij de opslag van autobanden gaat gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden . Iets voor zes uur werd, uit voorzorg, een NL-alert verzonden in verband met de rook. Mensen wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Rond half drie brak het vuur uit. Volgens omwonenden waren er eerst twee harde knallen te horen. Toen de brandweer aan kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er werden zo’n 20 brandweerwagens van brandweerkorpsen uit Someren, Asten, Geldrop-Mierlo, Deurne, Eindhoven en Heeze-Leende opgeroepen. Er is Grip 1 afgekondigd wat betekent dat het om een incident gaat waarbij goede afstemming tussen de hulpdiensten noodzakelijk is. Er zijn voor zover bekend geen schadelijke stoffen vrijgekomen, behalve de flinke rookwolken.

brand-someren-miriam-bakker-frencken

Foto: Miriam Bakker-Frencken

Advertentie

2 Reacties

  1. Zo zie je maar wat het voor consequenties heeft als zo’n banden opslag gaat branden. Ik hoop dat de gemeente Nederweert hier iets van leert en eens serieus gaat kijken naar de babdenopslag bij Rumal, want daar kunnen ze nog veel doen aan de brandveiligheid.

  2. “…we don’t need no water let the mf burn, burn mf burn…”

    Bloodhound Gang.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie