Skip to content

Nederweert Anders wil vooral nieuwe politiek

Redactie
4 november 2016 | 9:07

Advertentie

nederweert-anders-2Donderdagavond hielden de initiatiefnemers van Nederweert Anders hun draagvlakbijeenkomst in de kantine van Sportcentrum de Bengele in Nederweert. Zoals aangekondigd wilden de initiatiefnemers peilen of er voldoende mensen in Nederweert zijn die willen aanhaken.

Nederweert Anders wil nieuwe politiek

De avond werd geopend door Ton Weekers, één van de trekkers van de nieuwe beweging. Na een kort steunbetuigen van oud wethouder Mart van de Mortel was het Jan van Nierop van de PvdA die het woord voerde. Vanuit zijn ervaring en de recente politiek gang van zaken wil hij vooral het verschil maken als het gaat over de manier van besluitvorming. Niet van boven een wethouder opleggen wat hij met de burgers moet regelen maar van onderuit met de burgers samen initiatieven oppakken. “Ondanks dat het een initiatief is van de PvdA benadruk ik dat het vooral gaat om de andere manier, een nieuwe manier van besluitvorming in het democratische proces” aldus Jan van Nierop. “Met burgers in plaats van over burgers en met nieuwe methoden en werkvormen”. De vereniging wil eigenlijk, los van de huidige partijpolitiek en de gevestigde orde, een nieuwe partij oprichten, al realiseren ze zich dat het op dit moment wel een hoog PvdA gehalte heeft.

Een kleine 50 mensen bezocht de bijeenkomst in de sporthal en ging met elkaar aan de hand van zeven stellingen de discussie aan. De initiatiefnemers gaan nu op een rij zetten wie er mee gaan doen om daarna het vervolg te organiseren. Duidelijk is dat er draagvlak is en dat de weg om iets te bereiken toch het huidige democratische proces is. Het vizier is dus gericht op de verkiezingen van 2018.

Advertentie

5 Reacties

  1. Een groep van een 40 -tal Nederweertenaren heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft er voor gezorgd dat er een kleine 50 mensen bij elkaar zijn gekomen. Ben niet goed in rekenen maar draagkracht lijkt me nog ver weg.

    • En er zitten ook mensen in de zaal die heel zeker Nederweert Anders niet accepteren, dus het draagvlak is nog kleiner, maar laat ze daar zelf maar achter komen met de verkiezingen.

  2. Wellicht omdat ze thuis alles al hebben afgekraakt Bob. Zulke mensen hebben zelf vaak nergens een idee of plan voor. De beste stuurlui staan aan wal.

  3. De negatieve reacties ontstaan vanuit het feit dat de inslag van Nederweert Anders al negatief is!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10

Advertentie