Skip to content

Wachtstand rood – aanzienlijk meer nadelige gevolgen

Redactie
26 oktober 2016 | 12:54

Advertentie

randweg-n275-stoplicht-pannenweg-nederweert-1De gemeente Nederweert heeft een een brief gestuurd naar de provincie Limburg met de vraag of de “wachtstrand rood” weer veranderd kan worden in “wachtstand groen” bij de stoplichten op de Randweg Zuid (N275) ter hoogte van de aansluiting met bedrijventerrein Pannenweg II.

Veel inwoners van Nederweert klagen al lang over de huidige situatie. Het stoplicht staat, als er geen verkeer is, op rood. Wanneer je aan komt rijden, moet je dus, tot grote frustratie, altijd remmen alvorens het op groen springt. Omdat veel weggebruikers dit weten wordt er doorgereden in de verwachting/hoop dat het stoplicht toch wel op groen springt. Gebeurt dit niet, dan rijden ze dus door het rood wat ongewenst gevaarlijke situaties oplevert. Het afremmen leidt natuurlijk ook tot stagnatie van de doorstroming van het verkeer met de nodige overlast voor vooral het zware vrachtverkeer.

Ook de gemeente vindt dat de “wachtstand rood” aanzienlijk meer nadelige gevolgen heeft dan “wachtstand groen” en vraagt de provincie om de situatie weer te veranderen in “wachtstand groen”.

Advertentie

12 Reacties

  1. Ja verschrikkelijk. Doe er iets aan idd

  2. Prima en ga direct saneren in de hoeveelheid verkeerslichten. Dat kan ook een stuk logischer. Waarom een dubbele toegang voor de pannenweg?
    Minder verkeerslichten is minder overlast.

  3. De voertuigen die van de Pannenweg af komen pas groen geven zodra het tiende voertuig aansluit bij het stoplicht. Ze moeten maar eens wachten, de jachtige zwoegers van het bedrijfsleven;)

    • Geweldig idee. Krijgen ze daar maar 4 keer per dag groen.

  4. Ik vind “wachtstand” een foute benaming, zeg maar peststand. Geen ander verkeer te zien en het verkeerslicht springt op rood terwijl jij aan komt rijden! En dat iedere dag.

    • ja en ze zijn ook nog eens zo afgesteld, dat je echt moet stoppen en weer optrekken. Terwijl ik voor het nieuwe rijden ben, maar daar heb je er niets aan.

  5. Wat denk je van fijnstof, eindelijk wakker geworden!

  6. Super actie van de nieuwe wethouder!

  7. En een flitspaal panneweg randweg daar kun je vaak remmen voor rood rijders op de randweg.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie