Skip to content

Burgemeester Weert DWARSe politicus van het jaar

Redactie
24 oktober 2016 | 18:00

Advertentie

jos-heijmans-wint-dwars-prijs-groenlinksDWARS, GroenLinkse jongeren heeft op haar Najaarscongres in Breda de Weertse burgemeester Jos Heijmans (D66) uitgeroepen tot meest DWARSe Politicus van het Jaar. Heijmans kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak bood in zijn gemeente. DWARS reikt deze prijs jaarlijks uit aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

DWARSe politicus van het jaar

Voorzitter Noortje Blokhuis legt deze keuze uit. “Politici kunnen een hoop waarden hebben en veel vertellen, maar ook het goede voorbeeld geven. Dat laatste heeft Jos Heijmans gedaan door asielzoekers die de deur waren gewezen onderdak te geven.”  Blokhuis vervolgt: “De keuze om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen is niet vanzelfsprekend. Hiermee nam de burgemeester politieke en persoonlijke risico’s. Dat hij er dan toch voor gekozen heeft deze oorlogsvluchtelingen te helpen pleit enorm voor hem. Er zouden meer politici als Heijmans moeten zijn.”

De burgemeester nam de prijs graag in ontvangst. “Ik ben bijzonder trots op deze prijs en ik wil hem graag opdragen aan de vele vrijwilligers die rond deze familie staan”, aldus Heijmans op het congres.

Foto via Twitter @DWARS

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie