Skip to content

Vereniging van Vastgoed Eigenaren Centrum Nederweert (VvVE)

Redactie
13 oktober 2016 | 20:00

Advertentie

vereniging-van-vastgoed-eigenaren-nederweertDe vastgoed eigenaren in het centrum van Nederweert hebben zich recent verenigd in een nieuwe vereniging: “Vereniging van Vastgoed Eigenaren Centrum Nederweert” (VvVE). De vereniging behartigt de belangen van de verschillende vastgoed eigenaren en gaan zich in eerste instantie vooral bezig houden met de ontwikkelingen rondom het Centrumplan en het Verkeersplan Nederweert.

In deze eerste ledenvergadering zijn o.m. de statuten, samenstelling van het bestuur etc. van de VvVE gepresenteerd. De aanwezige pandeigenaren zijn eensluidend in hun oordeel dat de ontwikkeling van het Centrumplan met daarin opgenomen het bouwen van een nieuwe (5e) supermarkt op de locatie Wijen/EmTe geen goede zaak is. Er is al een overschot aan winkelvloer oppervlakte en een nieuwe supermarkt daar zal leiden tot een “shop en run” winkeleiland op de locatie Wijen/EmTe waar verder niemand van profiteert. Vooral voor de ondernemers op de Lambertushof en Kerkstraat zal dit leiden tot nadelige effecten en een feitelijke afwaardering als winkelcentrum. De leden van de VvVE, toch min of meer de natuurlijke achterban van de VVD, zijn zwaar teleurgesteld in de instemming van de VVD fractie met deze plannen.

De vergadering is ook van oordeel dat eigenlijk tweerichtingsverkeer in de Brugstraat nodig is voor het realiseren van een betere bereikbaarheid. Het omdraaien van de huidige rijrichting leidt immers ook weer tot een slechtere bereikbaarheid van de Brugstraat voor de inwoners van Nederweert- dorp. Per auto kan de Brugstraat dan alleen via de N266 worden bereikt. Gezien het voorbehoud dat omdraaien van de rijrichting alleen kan als inrijden van de Brugstraat vanaf de N266 mogelijk is, rijst de vraag of er nog andere oplossingen te bedenken zijn. Bijvoorbeeld alleen toegankelijk voor personen auto’s en bestemmingsverkeer van vrachtauto ‘s. Of vrachtauto’s alleen toestaan op bepaalde distributie tijden.  De slechte bereikbaarheid is volgende de vereniging de grootste oorzaak van de terugloop van Nederweert als boodschappencentrum.

Door de gemeente wordt, in samenwerking met de provincie, deelgenomen aan een pilot leegstand. Hiervoor is een lokale klankbordgroep in het leven geroepen waarin naast de VvVE ook de Ondernemersvereniging en de Horeca vereniging deelnemen. Doel is om oplossingen te vinden voor de toenemende leegstand van zakenpanden die ontstaat door de overgang van een groei- naar een krimpmarkt als gevolg van economische ontwikkelingen zoals online kopen.

Advertentie

6 Reacties

  1. Gewoon terug zoals het eerst was, 2 rijrichtingen in de Brugstraat en de Kerkstraat incl parkeerplaatsen. Toegeven is niet het sterkste punt van de Gemeente.

  2. Als je foto ziet en de tekst leest dan lijkt het meer een oude bromberen club te zijn. Die stemmen toch 50plus?

  3. Goed bezig !
    Inderdaad aan de betalende klant vragen wat ze willen ,
    want zij moeten er kunnen komen.
    Goed idee Brugstraat weer 2 richtingen , dan hoort ook Budschop en Ospel. er weer bij !
    En ook Eind , anders grote weg en ben je ook zo in Weert alle kanten bereikbaar !!!!

  4. Makkelijkste en goedkoopste oplossing is…………..winkels laten zitten waar ze nu zitten, Brugstraat en Kerkstraat terug naar de oude situatie . Pand Wijen slopen en klinkers erop. Iedereen tevreden !!

  5. Echte ondernemers blijven nooit in oude situaties hangen.
    Echte ondernemers zorgen dat ze vooruitlopen om zo klanten te binden.

    • Elke verandering is nog verbetering wat betreft betere bereikbaarheid van het centrum. Dus opheffen eenrichtingsverkeer.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie