Skip to content

Bijeenkomst Prostaatkanker in Toon Hermans Huis Weert

Glendi
6 oktober 2016 | 8:30

Advertentie

logo-prostaatkankerstichtingZelf de regie houden bij een ziekte als (prostaat)kanker is een veelbesproken en uitermate actueel onderwerp. Het wordt steeds meer duidelijk dat door zelfregie de kwaliteit van de zorg duidelijk verbetert en er verder aan bijdraagt dat de behandeling of therapie nauw aansluit bij de eigen behoefte en verwachting.

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. De ziekte komt vooral voor bij oudere mannen, hoewel ook steeds meer jongere mannen (40+) de diagnose prostaatkanker krijgen. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 10.400 mannen prostaatkanker vastgesteld. Prostaatkanker groeit meestal langzaam waardoor hij lang niet altijd ontdekt wordt. Een vroegtijdige diagnose kan uitzaaiingen voorkomen en daarmee de levensverwachtingen aanzienlijk verhogen. Tachtig procent van de mannen met een prostaatcarcinoom is bij tijdige ontdekking na tien jaar nog in leven.

De ProstaatKankerStichting geeft informatie over deze ziekte en houdt hierover bijeenkomsten. De stichting gaat in samenwerking met het Toon Hermans Huis Weert e.o. periodiek lotgenoten- en themabijeenkomsten houden. De eerste bijeenkomst is op woensdagmiddag 19 oktober om 13.30 uur in het Toon Hermans Huis Weert aan de Graaf Jacobstraat 1. De regiovertegenwoordiger van de ProstaatKankerStichting zal aan het begin van de middag een presentatie houden over het onderwerp zelfregie waarna gelegenheid is tot het stellen van vragen en samen met de aanwezigen in gesprek te gaan over prostaatkanker en hoe je zelf regie kunt voeren .

Aanmelden
Vanwege de beperkt beschikbare ruimte is vooraf aanmelden wenselijk. Dat kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch: 0495 – 541 444.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie