Skip to content

Oplichters ‘Travellers’ actief in de regio

Redactie
5 oktober 2016 | 13:31

Advertentie

Politie auto-2Bij de politiemeldkamer komen al de hele dag meldingen binnen van personen die zich verplaatsen in witte busjes voorzien van Engelse en Ierse kentekenplaten. De personen die hierbij horen zouden op agressieve wijze hun diensten aanbieden (diverse klusjes). Ga niet met deze mensen in zee, maar bel de politie op 0900-8844.

Travellers

Het gaat om zogenaamde ‘travellers’. Zij bieden, veelal op agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten, schilderen van buitenmuren en schoonspuiten van opritten. Vervolgens maken zich schuldig aan onder andere bedreiging en oplichting. De afgelopen tijd heeft de politie weer meerdere meldingen ontvangen die erop duiden dat deze ‘travellers‘ actief zijn.

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en verblijven op campings. Veelal verplaatsen zij zich in busjes voorzien van Engelse kentekens. Ze spreken meestal ook alleen Engels met een Iers accent.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie