Skip to content

Eric, Ernest, Iwan, John, Mat & Audrey beklimmen Mont Ventoux

Redactie
18 september 2016 | 10:45

Advertentie

iwan-actieNa maandenlang trainen voor Eric Jacobs, Mat & Audrey Jacobs, Ernest Staals, John Bosmans en Iwan Stultiens was het afgelopen donderdag tijd om hun doelstellingen te bereiken op  de top van de kale berg, de Mont Ventoux.

Het hoofddoel van deze beklimming was het inzamelen van geld voor Stichting Hartendroom. De Stichting Hartedroom heeft een ultieme droom; een toekomst waarin  kinderen geen cardiomyopathie meer krijgen. Er is nog te weinig bekend over cardiomyopathie, vooral bij kinderen. Daarom financiert de Stichting Hartedroom onderzoek naar kindercardiomyopathie. Zodat we in de toekomst beter weten hoe deze, vaak aangeboren, hartspierziekte ontstaat, hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ze het best te behandelen is. Zodat hartkindjes een beter leven krijgen en een grotere kans hebben om volwassen te worden.

Naast dit mooie doel had iedere wielrenner een persoonlijk, sportief doel voor ogen. Vorig jaar hadden enkele renners uit deze groep de top van de Mont Ventoux al fietsend bereikt, dus ze wisten hoe zwaar deze beklimming was. De Mont Ventoux wordt ook wel ‘de kale berg’ genoemd, vanwege het maanlandschap. Het is een berg die spreekt tot de verbeelding van menig wielrenner. De Mont Ventoux kun je beklimmen vanuit drie Franse dorpen: Bedoin, Malaucène en Sault. Van welke kant je ook komt, de beklimming is een geweldige prestatie

De beklimming vanuit Bedoin naar boven is 21,5 km lang en telt ongeveer honderd bochten. Het gemiddelde stijgingspercentage is 7,5% en deze klim wordt door vele renners de moeilijkste klim genoemd. Vanuit de Noordkant kun de top berg bereiken via Malaucène. Na 21,2 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% bereik je de top. De langste route naar de top gaat via Sault. Deze beklimming is 25,9 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7%.

De afgelopen maanden heeft elke renner onder leiding van Karel Tinnemans kunnen werken aan zijn/haar persoonlijke trainingsdoel. En met succes!

  • Ernest  (Valkenswaard) beklom de Mont Ventoux vanuit Bedoin.
  • Mat, Audrey, Iwan (Nederweert) en John (Valkenswaard) bereikten de top allen één keer vanuit Bedoin en op dezelfde dag nog één keer vanuit Sault.
  • Eric (Nederweert) had zijn trainingsdoel enorm hoog gesteld. Hij wilde op één dag de top vier keer bereiken waarvan één keer rennend. Dit willen bereiken is één ding maar deze “Iron man” kreeg het voor elkaar. ’s Morgens in de vroegte, in het pikkedonker, rende hij in 2 uur en 49 minuten vanuit Bedoin naar boven. Daarna pakte hij zijn fiets en beklom de Mont Ventoux vanuit Bedoin, Malaucène en ten slotte vanuit Sault. Een ongelooflijke prestatie zowel mentaal als fysiek.

Respect voor alle E-power renners die elk op hun eigen manier het gevecht met deze ‘reus van de Provence’ zijn aangegaan. Zij hebben hun persoonlijke, sportieve doelen behaald en zichzelf overtroffen.

Volg E-power via Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe doelen en uitdagingen. De E-power renners deden mee aan deze Mont Ventoux Challenge uit naam van Global Food Group. Grote dank aan Global Food Group die deze reis mogelijk heeft gemaakt.

En tenslotte, volg stichting Hartedroom via Facebook.com, want zij hebben nog heel veel hulp, steun en donaties nodig om hun uiteindelijk doel te bereiken: Een toekomst waarin  kinderen geen cardiomyopathie meer krijgen.

‘Het E-Power team’

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie