Skip to content

Week tegen de Eenzaamheid: bezoek een oudere die eenzaam is

Glendi
17 september 2016 | 15:00

Advertentie

Week tegen de EenzaamheidVan 22 september t/m 1 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een speciale week om aandacht te vragen voor dit probleem, en dat is niet voor niets. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam, onder wie ook veel ouderen. Daarom is Land van Horne voor de (woon)zorgcentra Aan-Stad-Thoês in Ospel en St. Joseph in Nederweert voortdurend op zoek naar mensen die een bezoekje willen brengen aan ouderen die het nodig hebben.

Ook als mensen in een zorgcentrum wonen waar veel bedrijvigheid is, zijn er toch ouderen die extra aandacht nodig hebben. Denk aan ouderen die geen kinderen hebben, of van wie de kinderen ver weg wonen, mensen die niet meer mobiel zijn, of niet meer goed nieuwe contacten durven aan te gaan, of van wie een partner of diverse familieleden er in een korte tijd niet meer zijn. Er zijn diverse redenen waardoor een isolement kan gaan ontstaan. Enkele van deze ouderen hebben grote behoefte aan een moment in de week waarop er uitgebreid echte aandacht voor hen is. Een bezoekvrijwilliger kan een groot verschil maken. Iemand die een middag langs komt om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, over alledaagse dingen te praten, een wandeling te maken, de krant te lezen, een spel te doen of te helpen met het skypen met de familie in het buitenland. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Mensen die interesse hebben om een oudere te bezoeken, kunnen contact opnemen met Anita Deckers, coördinator Vrijwilligerswerk via 0900 – 333 55 55 of via e-mail: jhm.van.bree@landvanhorne.nl. Meer informatie over de Week tegen de Eenzaamheid vind je op www.samentegeneenzaamheid.nl. Hier staan ook tips op hoe men eenzaamheid bij iemand in de eigen omgeving kan herkennen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie