Skip to content

EHBO Nederweert kan aantal activiteiten nauwelijks aan

Glendi
12 september 2016 | 9:00

Advertentie

Demo EHBONederweert heeft een bloeiend en zeer actief verenigingsleven. In de zomerperiode worden er tal van activiteiten georganiseerd, waarbij vaak ook EHBO aanwezig moet zijn. De verantwoording voor de aanwezigheid van gecertificeerde EHBO-ers ligt bij het bestuur van de organiserende vereniging. Zij moeten aan de richtlijnen voldoen en als dat niet lukt is het bestuur verantwoordelijk bij calamiteiten.

Afgelopen seizoen is gebleken dat een aantal verenigingen op hetzelfde moment een activiteit had waardoor EHBO Nederweert mensen en materieel van elders moest inhuren. Het is uiteindelijk gelukt, maar een betere onderlinge afstemming tussen de organisatoren vooraf zou beter zijn. Veel bestuurders hebben onvoldoende kennis van de eisen en zijn zich ook niet altijd bewust van de verantwoording die ze dragen. De EHBO-vereniging kan advies geven over de richtlijnen.

Het aantal EHBO-ers dat beschikbaar is om alle evenementen te bemannen, is soms minder dan de vraag die alsmaar toeneemt. Om te voorkomen dat evenementen niet meer bemand kunnen worden en daarom niet door mogen gaan, is het advies aan de verenigingen om eigen leden als EHBO-er op te laten leiden. De EHBO-vereniging Nederweert biedt daartoe een breed cursusaanbod. Om er zeker van te zijn dat jouw evenement volgend jaar niet door kan gaan, is het raadzaam om een of meer leden een cursus te laten volgen.

EHBO NederweertMedio september start er weer een nieuwe EHBO-cursus. Aanmelden kan via de site www.ehbonederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie